Svet
05.03.2023. 14:01
BETA-AFP

Bivši predsednik SAD

Tramp: "Sprečiću treći svetski rat"

1
Izvor: BETA/ AP / Alex Brandon

Bivši američki predsednik Donald Tramp je izjavio da je on jedini predsednički kandidat za izbore 2024. koji može da obeća da će sprečiti treći svetski rat, sposoban da spase Sjedinjene Američke Države od demokrata "koji su za rat" i od "fanatika i glupaka" Republikanske partije.

Na velikom godišnjem skupu konzervativaca u Vašingtonu, Tramp je rekao je da su Amerikanci usred "epske borbe da spasu zemlju od ljudi koji je mrze".

Donald Tramp, koji je kandidaturu formalizovao u novembru, govorio je skoro sat i 40 minuta, ne štedeći nikoga, uključujući i sopstveni tabor.

"Imali smo Republikansku stranku koju su vodili monstrumi, neokonzervativci, globalisti, fanatici koji se zalažu za otvaranje granica i glupaci", rekao je Tramp.

On je dodao da su američki birači umorni od "dvopartijskih političkih dinastija, trulih ličnih interesa, političara zaljubljenih Kinu" i pristalica "beskrajnih ratova u inostranstvu".

"Imaćemo treći svetski rat ako se uskoro nešto ne dogodi", upozorio je Tramp, koji je otvoreno govorio protiv američke pomoći Ukrajini.

"Ja sam jedini kandidat koji može da da ovo obećanje: sprečiću treći svetski rat", rekao je bivši predsednik koga je na izborima 2020. porazio demokratski predsednik Džozef Bajden.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Preporučeno podizanje optužnice protiv Trampa
1

Komitet Kongresa

19.12.2022. 22:43

Preporučeno podizanje optužnice protiv Trampa

Komitet američkog Kongresa za istragu nasilja od 6. januara 2021. godine na Kapitolu u Vašingtonu jednoglasno je preporučio Ministarstvu pravde da pokrene krivične postupke protiv bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa i njegovih saveznika.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
23.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve