Svet
31.03.2022. 10:38
Beta-AFP

Saopštile ruske vlasti

"U Marijupolju danas prekid vatre"

Ukrajina 31.3.2022.
Izvor: Beta / AP / Alexei Alexandrov

Lokalni prekid vatre u ukrajinskoj luci Marijupolj trebalo bi da počne u četvrtak kako bi bili evakuisani civili, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ta mera trebalo bi da omogući otvaranje humanitarnog koridora do ukrajinskog grada Zaporožja, navelo je ministarstvo.

"Da bi humanitarna operacija uspela, predlažemo da ona bude sprovedena uz direktno učešće predstavnika Visokog komesarijata UN za izbeglice i Međunarodnog komiteta Crvenog krsta", dodalo je rusko ministarstvo.

Ukrajinske vlasti ocenile su najavu prekida vatre u Marijupolju manipulacijom i poručile da ne veruju u obećanja Rusije da će smanjiti svoje vojno prisustvo.

"Ne verujemo nikome, nijednoj lepoj frazi", izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i dodao da je uočeno gomilanje ruskih snaga u Donbasu na istoku.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kako je rat u Ukrajini prodrmao briselsku administraciju
Evropska unija

Evropsko otrežnjenje

31.03.2022. 07:10

Kako je rat u Ukrajini prodrmao briselsku administraciju

Nije prošlo ni deset dana od kako je grupa evropskih zastupnika iz liberalne političke grupacije u Evropskom parlamentu pozvala Evropsku uniju da obustavi pregovore o članstvu sa Srbijom ukoliko država ne uskladi svoju spoljnu politiku sa politikom zvaničnog Brisela prema Moskvi, a iz evropske administracije stigao je nedvosmislen odgovor – vreme je da se krene u dalje integracije Zapadnog Balkana u EU.
Close
Vremenska prognoza
light rain
12°C
01.04.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve