Vesti
03.06.2023. 10:38
Beta

Predsednik Srbije

Vučić: "Mislim da su loši izbori u ovom trenutku, ali..."

Aleksandar Vučić
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da smatra da bi novi izbori bili loši u ovom trenutku, ali da će prihvatiti taj zahtev ukoliko ih opozicija želi.

"Hoćete izbore, imate izbore, samo mi kažete to. Ja držim do svoje reči. Kažite hoćete ih u septembru, imate ih u septembru. Mislim da su loši izbori u ovom trenutku, ali vi kažite da hoćete izbore i dobićete ih", rekao je Vučić za TV Prva.
 

Govoreći o zahtevu Dveri za prelaznu vladu, ponovio je da prelazne vlade "neće biti dok je živ".

"Postoji jedno rešenje - to je ili da mi se nešto desi što se tiče mog zdravstvenog stanja, ili da me ubiju. Tad mogu da prave prelaznu vladu, tad verujem da nekoga mogu da pritisnu da to prihvati", kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, neće prihvatiti prelaznu vladu "jer previše voli Srbiju da bi takvi došli na vlast bez narodne volje i jer zna šta su država i vlada" da bi se sa tim neko igrao.

"Može Ana Brnabić sutra da kaže da podnosi ostavku. Nikada neću dati mandat nekome ko će da formira prelaznu vladu, to samo od mene zavisi. To je moja odluka u skladu sa Ustavom Srbije", rekao je on.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Evo koga je Vučić predložio za svog naslednika na čelu SNS
1

Izborna skupština

27.05.2023. 13:34

Evo koga je Vučić predložio za svog naslednika na čelu SNS

U Kragujevcu se održava Izborna skupština Srpske napredne stranke, na kojoj je predsednik Aleksandar Vučić zvanično obavestio rukovodstvo da se povlači sa čela i predložio svog naslednika.
Close
Vremenska prognoza
mist
20°C
26.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve