Vesti
21.03.2023. 22:51
Beta

Najavljen protest

Tortom i milkšejkom na Bisljimija zbog ZSO (VIDEO)

kosovo, srbija
Izvor: Shutterstock

Aktivisti opozicione Socijaldemokratske partije Kosova gađali su u utorak tortom i milkšejkom zamenika premijera privremenih prištinskih institucija i glavnog pregovarača Prištine u dijalogu sa Beogradom Besnika Bisljimija.

Upravo je predsednik SDP Dardan Molićaj objavio snimak kada su aktivisti njegove stranke pokušali da Bisljimu bace tortu u lice, dok su ga gađali mlekom.

"Torta i milkšejk za ’Zajednicu’. Raduju se oni koji su to prihvatili! A mi građani Kosova ćemo se tome suprotstaviti i masovno tražiti njihovu ostavku. Zato protestujemo u subotu, 25. marta, u 14.00 časova", napisao je Molićaj.

SDP je za subotu sazvao protest u znak nezadovoljstva primenom aneksa sporazuma o normalizaciji odnosa sa Srbijom u Ohridu, prema kojem, kako smatraju u toj stranci, premijer Kurti je dogovorio formiranje Zajednice opština sa srpskom većinom.

Gađanje rukovodilaca institucija Kosova jajima, mlekom i brašnom je inače bio specijalitet Samopredelenja sedinom prošlog desetljeća, dok je bila u opoziciji.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Kurti i Vučić će snositi posledice ako ne poštuju dogovor"
1

Nove pretnje

21.03.2023. 08:48

"Kurti i Vučić će snositi posledice ako ne poštuju dogovor"

Ambasador Francuske na Kosovu Olivije Gero rekao je da će premijer Kosova Aljbin Kurti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić "snositi posledice" ako ne budu poštovali dogovore koje su postigli u Briselu i Ohridu.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
14°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve