Vesti
14.06.2022. 13:15
Beta

Aleksandar Vučić

"Brinem se za to kako ćemo proći naredne zime"

Aleksandar Vučić 14.6.2022.
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je u utorak da se veoma brine kako će se stvari razvijati u narednom periodu, naročito naredne zime, jer nije siguran kako će da se okonča sukob u Ukrajini i kakve to efekte može imati na Srbiju, Evropu i ostatak sveta.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da se veoma brine kako će se stvari razvijati u narednom periodu, naročito naredne zime, jer nije siguran kako će da se okonča sukob u Ukrajini i kakve to efekte može imati na Srbiju, Evropu i ostatak sveta.

"Brinem za zimu naročito, zato što je nafta ponovo skočila, struje nigde biti neće, a gasa - to je pitanje. Biće teška zima za sve nas", rekao je Vučić.

On je rekao da država nastoji da ide napred i da je očuvana mogućnost da se i dalje gradi ono što je započeto, a da bi to bilo i lakše da ima "još više odgovornosti u pojedinim državnim organima".

"Plašim se da imamo mnogo nepoznatih u toj jednačini. Svaki dan analiziram šta se zbiva, dobro poznavajući sve svetske aktere u ovom trenutku", rekao je on.

Vučić je rekao da se mnogi ponašaju tako kao da im je Srbija "najlakša meta", ali da se država bori i čini sve što je u skladu sa mogućnostima i to polako počinju da shvataju i oni koji imaju drugačije mišljenje.

"Imamo fer pristup i prema zapadnim i istočnim partnerima. Kažemo svima u lice šta mislimo. I svaki dan nam analitičari govore da nećemo moći više da sedimo na dve stolice. Ljudi, vi niste razumeli kada smo 100 puta rekli - mi imamo svoju politiku. I to hrabro kažemo i jednima i drugima", dodao je on.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Cena gasa: Dobra i loša vest
Gas

Srbija

04.06.2022. 21:15

Cena gasa: Dobra i loša vest

Loša vest je da će gas da poskupi. Dobra vest je da će Srbija kupovati gas od Rusije po mnogo povoljnijim cenama od drugih evropskih država. Grube procene su da će za 1000 kubika gasa Srbija plaćati između 340 i 400 dolara, dok su očekivanja da će cena ovog energenta tokom zimskih meseci biti i do deset, pa možda čak i više puta veća.
Close
Vremenska prognoza
mist
6°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve