Vesti
01.10.2021. 10:43
Tanjug

"Okupimo se oko ideje"

Dodik veruje da će Republika Srpska biti nezavisna 2030. godine

Milorad Dodik
Izvor: FOTO TANJUG / JADRANKA ILIC

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik pozvao je građane da veruju u Republiku Srpsku i u ono što govore njene institucije, kao i da veruje da će Srpska biti nezavisna drzava 2030.

Jedina stvar koja može da sruši Republiku Srpsku, poručio je Dodik, jesu kolebljiva nacionalna vođstva koja bi olako pristala da se odreknu onoga za šta se ovde borilo.

Gostujući na prnjavorskoj K3 televiziji, Dodik je ukazao da grupa zapadnih zemalja na ovim prostorima prihvatila muslimanski koncept, ali da nikada nijednu generaciju srpskih političara nije prihvatila kao ravnopravne sagovornike.

"Sada politička pamet nalaže da se okupimo oko ideje koja se zove Republika Srpska", rekao je Dodik, koji veruje da će Srpska biti nezavisna država 2030., prenela je Srna.

Želeo bi, istakao je, da prestane američka dominacija u političkim pritiscima, naglasivši da svi znaju da BiH ne može da funkcioniše, da nema konsenzusa, da muslimani hoće da potčine Srbe.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Jedanaesti Srbin u Dejtonu
Kris Spirou

Intervju - Kris Spirou

21.06.2021. 07:00

Jedanaesti Srbin u Dejtonu

Američki član srpske delegacije u Dejtonu u svojoj knjizi opisuje sve detalje od trenutka kada je upoznao Miloševića do momenta kada je u Dejtonu potpisan mir. Zašto je Nemačka želela raspad Jugoslavije i cepanje Srbije i zbog čega to nije bilo u interesu SAD. Kako je organizovao gostovanje Miloševića na CNN kod Larija Kinga i intervju za „Tajm“.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
17°C
24.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve