Vesti
24.03.2023. 15:50
Beta

O čemu će se pričati

Ovo će biti najvažnije teme i događaji naredne nedelje, informišite se na vreme

novine
Izvor: Shutterstock

Za sledeću nedelju najavljeni su brojni značajni događaji u Srbiji, ali i svetu.

U ponedeljak će mađarski parlament glasati o prijemu Finske u NATO, a u petak će u Medija centru u Beogradu biti održana konferencija za novinare Instituta za mentalno zdravlje povodom Svetskog dana osoba sa autizmom.

SVET I REGION

Subota, 25. mart

- Sat za Zemlju, mobilizacija za planetu u organizaciji Svetske fondacije za prirodu

- Međunarodni dan sećanja na žrtve ropstva i transatlantske trgovine robljem

TEL AVIV - U Izraelu protesti protiv reforme pravosudnog sistema

Nedelja, 26. mart

PEKING - Brazilski predsednik Luis Inasio Lula da Silva u poseti Kini do 31. marta.

AKRA - Američka potpredsednica Kamala Haris u poseti Gani do 29. marta.

Ponedeljak, 27. mart

BUDIMPEŠTA - Mađarski parlament glasa o prijemu Finske u NATO.

BERLIN - U Nemačkoj jednodnevni štrajk u saobraćaju.

LONDON - Škotska nacionalna stranka će saopštiti ime novog premijera Škotske.

Utorak, 28. mart

MOSKVA - Ročište na suđenju ruskom opozicionaru Vladimiru Kara-Murzi.

NJUJORK - U Savetu bezbednosti UN rasprava o borbi protiv terorizma.

Sreda, 29. mart

STRAZBUR - Počinje dvodnevna plenarna sednica Evropskog parlamenta.

VAŠINGTON - Početak dvodnevnog Samita za demokratiju u organizaciji predsednika SAD Džozefa Bajdena.

BERLIN - Britanski kralj Čarls Treći u poseti Nemačkoj do 31. marta.

DODOMA - Američka potpredsednica Kamala Haris u poseti Tanzaniji do 31. marta.

Četvrtak, 30. mart

LOĐ - Početak dvodnevnog sastanka ministara spoljnih poslova devet zemalja istočnog krila NATO-a i zvaničnika NATO-a SAD, Španije, Švedske i Finske.

PEKING - Premijer Španije, Pedro Sančes, u dvodnevnoj poseti Kini.

HAG - Međunarodni sud pravde će se izjasniti o zahtevu Irana za deblokiranje sredstava koje su zamrzle SAD.

NJUJORK - Sastanak Saveta bezbednosti UN o bezbednosti u Africi.

Petak, 31. mart

LOĐ - Završetak dvodnevnog sastanka ministara spoljnih poslova devet zemalja istočnog krila NATO-a.

SRBIJA

Subota, 25. mart

BEOGRAD - U 8.30 u Osnovnoj školi "Bora Stanković" (Paunova 19a) ministar prosvete Branko Ružić obići će učenike osmog razreda koji polažu test iz srpskog jezika u okviru probe završnog ispita.

BEOGRAD - U 11.00 u bloku 70 kod zgrade Zelenila i Bloku 45, protest protiv radova na Savskom nasipu.

FRUŠKA GORA - U 11.00 na Iriškom vencu konferencija za novinare Pokreta za preokret povodom "nekontrolisane seče šuma i divlje gradnje" na toj lokaciji.

BEOGRAD - U 12.00 u Jugoslovenskoj kinoteci (Uzun Mirkova 1) dodela "Virtus" nagrada za filantropiju, koju dodeljuje Trag fondacija. Nagrade će uručiti ambasadorka Velike Britanije Šan Meklaud, v.d. direktora misije USAID u Srbiji Tod Endruz i zamenica šefa Delegacije EU u Srbiji Plamena Halačeva (akreditacije na [email protected]).

BEOGRAD - U 14.00 kod bare Reva aktivisti više udruženja i organizacija sadiće drveće u vrt koji će poneti ime nedavno preminulog arhitekte Dragoljuba Bakića.

BEOGRAD - U 15.00 u Domu omladine (Makedonska 22) konferencija za novinare predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa nakon sednice Glavnog odbora te stranke.

Nedelja, 26. mart

BEOGRAD - U 11.00 na Beogradskom sajmu (Hala 2) potpisivanje ugovora o poslovnoj saradnji Pošte Srbije i Puteva Srbije. Prisustvivaće Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, v.d. direktora "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak i v.d. direktora "Pošte Srbije" Zoran Đorđević.

BEOGRAD - U 20.00 u Domu Narodne skupštine (Trg Nikole Pašića 13, sala 2) sednica Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Ponedeljak, 27. mart

BEOGRAD - U 9.30 u hotelu "Mona Plaza" (Solunska 21) konferencija o tržištu kapitala i alternativnim načinima finansiranja na kojoj će govoriti ministar finansija Siniša Mali, predsednik Komisije za hartije od vrednosti Marko Janković i direktor Beogradske berze Siniša Krneta.

BEOGRAD - U 10.00 u Palati Srbija (Bulevar Mihajla Pupina 2) Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizuje društveni dijalog "Kako do rodno osetljivog jezika". Govoriće resorni ministar Tomislav Žigmanov i šef Delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre.

BEOGRAD - U 12.00 u prostorijama Pošte Srbije (Palmotićeva 2) Šahovski klub PTT Beograd predstaviće program i plan aktivnosti za naredni period u novom prostoru turnirske sale kluba. Govoriće v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević, predsednik Šahovskog kluba PTT Beograd Srđan Smiljković i šahistkinja, koordinatorka ženske ekipe i koordinatorka za rad sa mladima u klubu Alisa Marić.

BEOGRAD - U 14.50 ispred Ministarstva prosvete (Nemanjina 22-26) konferencija za novinare neformalne organizacije srednjoškolaca "I mi se pitamo", nakon predaje peticije protiv državne mature, koju je potpisima podržalo 24.000 ljudi.

Utorak, 28. mart

BEOGRAD - U 11.00 na Institutu za međunarodnu politiku i privredu (Makedonska 25) predavanje ambasadora Izraela u Srbiji Jahela Vilana, u okviru tradicionalnog ambasadorskog foruma na temu: "Diplomacy and National Security: Israel as a case study". Predavanje je na engleskom jeziku.

BEOGRAD - U 11.00 u Medija centru (Terazije 3/II) konferencija za novinare povodom projekta "Sindikati i radno zakonodavstvo u Srbiji".

BEOGRAD - U 17.00 preko platforme Zoom diskusija na temu "Proboj ili zastoj? Izgledi i posledice plana EU za Srbiju i Kosovo" u kojoj učestvuju Donika Emini, Tatjana Lazarević, Maja Bjeloš i Florijan Biber.

Sreda, 29. mart

Nema najavljenih događaja

Četvrtak, 30. mart

BABUŠNICA - U 13.00 u zgradi opštine Babušnica (Ratka Pavlovića 1) sednica Odbora za zaštitu životne sredine Skupštine Srbije.

Petak, 31. mart

BEOGRAD - U 12.00 u Medija centru (Terazije 3/II) konferencija za novinare Instituta za mentalno zdravlje povodom Svetskog dana osoba sa autizmom.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Koja je sudbina spomenika palim borcima koji su sružili Kinezi
bager, kopanje

Slučajnost ili ne?

24.03.2023. 13:49

Koja je sudbina spomenika palim borcima koji su sružili Kinezi

Slučajnost ili namera, bahatost ili nepažnja. U krajnjem slučaju – nije ni bitno. Tek, epilog je taj da je spomenik palim borcima iz Prvog i Drugog svetskog rata u selu Negrišori kod Lučana završio u komadićima.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
19.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve