Vesti
23.08.2022. 10:57
Beta

Aleksandar Šapić

Gradonačelnik obećao komunalni red tokom Europrajda u Beogradu

LGBT zajednica
Izvor: Shutterstock

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je da bi bio protiv takve vrste manifestacije kao što je Europrajd "i da je organizuju heteroseksualci", ali da će grad Beograd, ukoliko bude održana, obezbediti sav komunalni red.

On je za TV Prva rekao da nije problem održavanje manifestacije Europrajd i to što će ljudi na njoj iskazati svoju seksualnu orijentaciju, već "način na koji ona izgleda".

"I ono što smo mi gledali na televiziji, ono zaista mislim da se kosi sa nekim našim tradicionalnim vrednostima", rekao je Šapić za TV Prva.
 

On je naglasio da "nije ksenofobičan, niti homofobičan", i da gradska uprava nema ništa protiv bilo koga, naglašavajući da "zaista misli da LGBT populacija treba da ima jednaka prava sa svima".

"Ali isto tako, ako manjina, ili bilo ko drugi, očekuje poštovanje većine, onda mislim da ipak treba da se poštuju tradicionalne vrednosti našeg društva", ocenio je Šapić.

Manifestacija Europrajd, čiji je Beograd domaćin, biće održana od 12. do 18. septembra, a tradicionalna šetnja od Skupštine Srbije do Donjeg Kalemegdana zakazana je za 17. septembar.

Anketa

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Sa kakvim problemima se suočavaju LGBT+ osobe u regionu
LGBT prava

Istraživanje

16.05.2022. 16:32

Sa kakvim problemima se suočavaju LGBT+ osobe u regionu

Povodom ovogodišnjeg Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije, 17. maja, IKEA Srbija pokreće kampanju "Ljubav je uvek dobrodošla“ kako bi podstakla društvo na solidarnost, ravnopravnost i inkluziju LGBT+ osoba.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
03.03.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve