Vesti
23.03.2022. 15:59
Beta

Kosovo

Kurti: Mi nismo zabranili održavanje izbora

kosovo 26. 2. 2022.
Izvor: Shutterstock

Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je da Vlada Kosova nije odlučila da se srpski izbori ne održe na Kosovu, ali da nije bilo prethodnog dogovora između Beograda i Prištine o tome.

On je, posle sednice Vlade, na konferenciji za novinare, izjavio da Evropska unija (EU) nije srećna što Vlada Kosova nije prihvatila da se sve u vezi sa održavanjem izbora na Kosovu zaključi razmenom pisama između zvaničnika kancelarija za veze Srbije i Kosova.

"Ne bih rekao da je Vlada Kosova odlučila da se srpski izbori ne održavaju na Kosovu, ali istina je da nema prethodnog dogovora. Evropska unija nije zadovoljna činjenicom da nisam pristao da se sve zaključi u okviru predložene prepiske između oficira za vezu. Uveren sam da prepiska treba da bude između Vlade Kosova i Vlade Srbije. Kako jeste, pitanje je krenulo u drugom pravcu, mi smo izrazili žaljenje", rekao je Kuriti.
 

Kazao je da ne zna koliko će dešavanja oko izbora u Srbiji uticati na dijalog.

"Međutim kada nas pozovu na sastanak, naravno da ćemo biti spremni da se angažujemo", rekao je Kurti.
 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zbog čega je Aljbin Kurti zabrinut?
Aljbin Kurti

Kosovo

23.03.2022. 10:04

Zbog čega je Aljbin Kurti zabrinut?

Premijer Kosova Aljbin Kurti kazao je da su Kosovo, Bosna i Hercegovina i Crna Gora ugroženi jer su susedi Srbije i da ga zabrinjava imenovanje za portparola ministarstva odbrane Rusije Bek Jevkureva, koji je 1999. godine bio na Kosovu, prenosi RTK.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve