Vesti
17.09.2022. 20:05
Beta

Kosovo

Kurti: Neodgovorno reći da nikada više neće biti sukoba i rata

Kurti
Izvor: EPA / OLIVIER HOSLET

Premijer Kosova Aljbin Kurti izrazio je zabrinutost što Srbija naoružava svoju vojsku opremom iz Rusije i Kine i istakao da je neodgovorno reći da nikada više neće biti sukoba i rata.

Kurti je u intervjuu za hrvatski "Večernji list" rekao ako nema priprema za rat, zašto su prošle godine Srbija i Rusija imale 104 vežbe i zajedničke vojne aktivnosti, od 91 koliko su planirale, a ujedno i dve najvažnije vojne vežbe koje su imale, pod nazivom "Slovenski štit" i "Slovensko bratstvo".

On je govoreći o protivljenju formiranju Zajednice srpskih opština rekao da će to biti uvod u stvaranje nove Republike Srpske.

Rekao je da sve dok Srbi budu sanjali Kosovo kao deo Srbije, "ti snovi će se pretvoriti u noćnu moru za ceo Balkan", ističući da na Balkanu "ne može biti rata bez Srbije, niti mira bez Albanaca".

Prema njegovoj proceni, najopasnije je što rukovodstvo Srbije Rusiju smatra svojom majkom.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Kurti odbacio svaku ideju koje su predložile EU i SAD"
Ričard Grenel 19.8.2022.

Ričard Grenel

19.08.2022. 10:16

"Kurti odbacio svaku ideju koje su predložile EU i SAD"

Bivši specijalni izaslanik predsednika SAD za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel izjavio je u petak da je kosovski premijer Aljbin Kurti u Briselu "odbacio svaku ideju koju su iznele EU i SAD".
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
2°C
03.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve