Vesti
04.12.2021. 16:35
Tanjug

Ekološki protest

Letele kamenice: Tokom blokade na mostu u Novom Sadu izbila tuča

Blokada u Novom Sadu
Izvor: FOTO TANJUG / NENAD MIHAJLOVIC

Tokom današnje blokade puteva došlo je do nekoliko incidenata, jedan od njih se dogodio u Novom Sadu je došlo do tuče dve grupe građana, a kako javlja izveštač Tanjuga, letele su i kamenice.

Izveštač Tanjuga navodi, pozivajući se na očevice, da je povređena jedna osoba.

Mediji prenose da je došlo do kraćeg fizičkog obračuna između desetak mladića koji su izašli iz blokiranih automobila i sukobili se sa građanima na blokadi.

Mediji prenose i da je tokom blokade saobraćajnice kod Pupinovog mosta u Zemunu došlo do tuče.

Kako navode, vozač automobila je pokušao da probije blokadu građana i tada se sukobio sa jednim muškarcem, a okupljeni su ih razdvojili.

U Kraljevu su učesnnici protesta blokrali raskrsnicu ulica Jovana Deroka i Vojvode Stepe i Zelene Gore, kojom prolaze kamioni u tranzitu kroz taj grad.

Došlo je do verbalnog sukoba, kada je do učesnika protesta došla grupa žena, koje su držale fotografije Dragana Ðilasa, navode mediji.

Blokada u Novom Sadu
Izvor: FOTO TANJUG / NENAD MIHAJLOVIC

Posle kraće rasprave i negodovanja okupljenih, građani koji blokiraju saobraćaj propustili su te žene, koje su kroz blokadu prošle bez incidenata.

Grupa muškaraca sa kapuljačama i maskama zapallila je danas na nekoliko minuta baklje na nadvožnjaku preko autoputa, kod Sava centra, javlja izveštač Tanjuga, a neki od njih bacili su nekoliko petardi prema demonstrantima, koji su se nalazili ispod nadvožnjaka.

Fizičkih incidenata nije bilo.

Prema navodima medija, na Novom Beogradu je napadnut novinar Foneta Davor Lukač.

Građani, koji protestuju protiv Zakona o eksproprijaciji i Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, blokirali su danas više saobraćajnica u Beogradu i drugim gradovima Srbije, na poziv organizacija "Kreni Promeni" i više ekoloških udruženja.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Došao sam da slušam i rešimo bar deo problema"
Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić

04.12.2021. 15:49

"Došao sam da slušam i rešimo bar deo problema"

Nisam došao da držim bilo kakve govore, već da pričam sa meštanima o problemima I vidimo da li možemo da ih rešimo, poručio je u Gornjim Nedeljicama predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
8°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve