Vesti
14.10.2021. 12:42
Tanjug

Ministar najavljuje

Lončar: Pitanje trenutka kada će se uvesti kovid propusnice

Zlatibor Lončar
Izvor: FOTO TANJUG / RADE PRELIC

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je pitanje trenutka kada će se u Srbiji uvesti kovid propusnice, jer, kako kaže, razlog je jednostavan, a to je spasavanje ljudskih života.

"Smatram da ćemo morati, pre ili kasnije, da dođemo do kovid propusnica. U velikoj većini zemalja to funkcioniše i radi", rekao je Lončar novinarima.

On smatra da neće biti nikakav problem da se kovid propusnice kontrolišu i da će inspektor metodom slučajnog uzorka izdati prijavu objektu koje ne bude poštovalo tu meru.

"Zalagaću se da to bude ozbiljna kazna koja će ih odvikavati od toga", naglasio je Lončar i dodao da je svaki kafić, restoran, bioskop... odgovoran za sebe, te da oni treba da puste ljude unutra ukoliko su vakcinisani ili imaju negativni antigenski ili PCR test.

Lončar je danas posetio kliniku "Tiršova" u kojoj su prethodnih nekoliko dana obavljene tri operacije dece sa urođenim srčanim manama, a uz pomoć jednog od vodećih stručnjaka iz Londona, dr Martin Kostolnijem.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Korona i naše mentalno zdravlje
depresija, razmišljanje

Istraživanje

09.10.2021. 21:05

Korona i naše mentalno zdravlje

Slučajevi anksioznosti i depresije širom sveta dramatično su porasli 2020. godine, otkrili su istraživaci, sa procenjenih 76 miliona dodatnih slučajeva anksioznosti i 53 miliona dodatnih slučajeva velikog depresivnog poremećaja nego što bi se očekivalo da se kovid-19 nije pojavio.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve