Vesti
08.10.2021. 09:31
Tanjug

Na proveri su

U Srbiju stigli lekovi protiv koronavirusa

lekovi-pilule-tablete.jpg

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je u našu zemlju već stigao jedan kontigent najnovijih lekova protiv korona virusa, koji je sada na proveri.

Ona je, gostujući na RTS-u, rekla da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić borio za te lekove i tokom svoje posete Ujedinjenim Arapskim Emiratima, da je o tome razgovarao da šeikom Muhamedom bin Zajedom jer, kako je dodala, UAE imaju sve najnovije lekove.

"Pričamo i sa Evropskom unijom, i sa farmaceutskim kompanijama iz SAD, i Kinom i Japanom i znam da u ovom trenutku imamo već jedan kontigent najnovijih lekova koji je došao i koji je sada kod nas na proveri, kao i da dolaze još dodatni novi lekovi, ali o tome bolje da pričaju lekari zato što ja samo znam da su stigli i da su katastrofalno skupi", rekla je Brnabić.

Dodala je da država budžetira i za to jer je to, istakla je, posao države, da nađe novac, a da struka kaže koji su lekovi najbolji.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zaplenjeni nelegalni lekovi vredni 1,2 miliona dinara
lekovi-pilule-tablete.jpg

Beograd

07.09.2021. 13:05

Zaplenjeni nelegalni lekovi vredni 1,2 miliona dinara

Pripadnici Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije beogradske polciije uhapsili su V.M. (63) i zaplenili veću količinu nelegalnih lekova u vrednosti od 1,2 miliona dinara.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve