Vesti
05.03.2022. 13:05
Beta

Vljora Čitaku

"Naučite agente kako se na albanskom piše OVK"

Kosovo
Izvor: Shutterstock

Potpredsednica Demokratske partije Kosova (DPK) i bivša ambasadorka Kosova u Sjedinjenim Američkim Državama Vljora Čitaku poručila je direktoru Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću da nauči srpske "agente kako se albanskom piše OVK".

Reagujući na izjavu Petkovića i poruke upućene izvestiocu za Kosovo u Evropskom parlamentu Violi fon Kramon o tome da se Srbi na Kosovu i Metohiji i dalje "bude sa pretnjama terorističke OVK", Čitaku je rekla da su grafite ispisivale osobe koje nisu albanske nacionalne pripadnosti pošto su grafit OVK, koji se na albanskom piše "UÇK", pogrešno napisali "UQK".

Petković je danas osudio grafite OVK na nekoliko srpskih kuća u selu Suvi Do kod Lipljana koje su tokom noći ispisale nepoznate osobe, poručujući da se Srbi na Kosovu i Metohiji i dalje bude sa pretnjama terorističke OVK.

Mediji su javili da su na četiri srpske kuće u etnički mešovitom selu Suvi Do kod Lipljana jutros osvanuli grafiti koji slave OVK, i izazvali strah i zabrinutost lokalnih Srba.

Na izjave Petkovića su reagovali i predsednik Alijanse Kosova i poslanik Skupštine Kosova Behdžet Pacoli i zamenica ministra spoljnih poslova Kosova Ljiza Gaši.

Prošle nedelje poznavaoci bezbednosnih prilika na Kosovu su ukazali na mogućnost da predstavnici srpskih bezbednosnih struktura mogu izazvati incidente u cilju prikazivanja da to čine bivši pripadnici OVK.

Povod za takve ocene je bilo hapšenje trojice Srba koji su u Prištini kupovali uniforme i ambleme bivše OVK.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kosovo traži hitan prijem u NATO i i stalnu bazu SAD
Kosovo

Armend Mehaj

28.02.2022. 12:39

Kosovo traži hitan prijem u NATO i i stalnu bazu SAD

Ministar odbrane Kosova Armend Mehaj zatražio je hitno članstvo Kosova u NATO i zatražio da Sjedinjene Američke Države uspostave stalnu bazu američkih snaga na Kosovu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve