Vesti
03.01.2024. 08:05
R.E.

Ekspres

Zbog ovih intervjua ste nas čitali u 2023. godini - II deo

1
Izvor: Shutterstock

Prethodnih godina smo vas navikli da u prvim danima Nove godine, objavljujemo kompilaciju intervjua koji su obeležili godinu koja je iza nas.

To nikada nisu razgovori koji su po našem, skromnom, mišljenju bili najbolji već isključivo oni intervjui na koje ste vi pozitivno reagovali, koje ste komentarisali i o kojima ste pričali.

U nastavku za vas izdvajamo intervjue zbog kojih ste nas čitali u 2023. godini i za koje smo sigurni da biste ih pročitali ponovo.

KULTURA...

 

Miki Manojlović: "Moraš biti, a ne predstavljati"

Povod za razgovor sa Predragom Mikijem Manojlovićem bio je film "Stric" zbog kog je dobio još jedno u nizu priznanja, odnosno proglašen je za glumca godine u Hrvatskoj. 

Međutim, to je bio samo povod. Sa čuvenim glumcem smo razgovarali i o brojnim drugim temama, a ceo intervju možete pročitati OVDE.

Darko Bajić: "Reditelj mora biti slobodan autor da bi stvorio pravo umetničko delo"

Uoči 16. Internacionalnog festivala filmske režije – LIFFE, koji je, tradicionalno, održan u Leskovcu od 14. do 19. septembra, razgovarali smo sa rediteljem Darkom Bajićem, koji je i umetnički direktor festivala, koji je ove godine imao slogan "Akcija".

U intervjuu za "Ekspres" Darko Bajić je objasnio, između ostalog, i zašto je odabrana baš ta čuvena reč, koju reditelj izgovara dok klapa označava početak snimanja.

Čaplinova unuka: "Nasleđe Čaplina više pripada publici nego porodici"

Aurelija Tijere nastavila je porodičnu tradiciju – ona je glumica i igračica koja nastupa širom sveta, a sledeće godine, na 21. Beogradskom festivalu igre, moći će da je vidi i publika u Srbiji. U Jugoslovenskom dramskom pozorištu Aurelija Tijere Čaplin će 22. marta predstaviti zanimljiv projekat “Zvona i čini“.

Dr Nele Karajlić: "Kamo sreće da sam ispao glup"

Od legendarnog benda "Zabranjeno pušenje", preko kultnih serija "Top lista nadrealista" i "Složna braća", i bestseler romana "Fajront u Sarajevu" i trilogije "Solunska 28" Dr Nele Karajlić ispisivao je svojevrsnu kulturno-sociološko-geopolitičku istoriju Jugoslavije i današnje Srbije.

Intervju za nedeljnik "Ekspres" ipak započinjemo literarnim delom ličnosti Doktora Neleta Karajlića čiji je novi roman, "Solunska 28: O seksu, drogi i rokenrolu" bio jedan od najtraženijih naslova na 66. Sajmu knjiga u Beogradu.

Mile Kekin: Između jedinstvene akcije i kolektivne propasti

Više od tri decenije zagrebački bend "Hladno pivo“ bio je jedna od najzapaženijih rokenrol grupa u bivšoj Jugoslaviji i regionu. Brojni hitovi nastali su u izvođenju ovog benda predvođenim harizmatičnim Miletom Kekinom.

Ipak, pre nešto više od godinu dana Mile Kekin odlučio je da započne solističku karijeru, a ovih dana promovisao je i svoj solo album "Nježno đonom“. O svom bivšem i kultnom bendu, novom albumu, muzici danas i mestu rokenrola u današnjem svetu u intervjuu za nedeljnik "Ekspres“ govori muzičar Mile Kekin.

Lepa Lukić: "Ja čuvam pravu narodnu muziku"

Njeno ime je sinonim za pravu narodnu pesmu. Njen glas vole da čuju čak i oni kojima "narodnjaci“ nikada nisu izbor. Hitove Lepe Lukić u kafanama i na slavljima danas naručuju i pevaju čak i mladi koji su, zapravo, ciljna grupa nekih novih i uzrastom bližih pevačica. Ali, jedna je kraljica narodne muzike, makar to bila i nezvanična titula.

Amira Medunjanin: "Srce je odlučilo da krenem na ovaj put"

Zanos, strast, ljubavna patnja, čežnja – sve te reči objedinjuje samo jedna: sevdah.

Danas, kada kažete – sevdalinka, odmah pomislite na jednu damu, Sarajku, koju je “Gardijan“ nazvao balkanskom Bili Holidej. 

Reč je naravno o Amiri Medunjanin sa kojom smo imali čast da razgovaramo pred njen koncert u Beogradu. 

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve