Vesti
06.06.2022. 17:10
R. E.

Beograd

Objavljene preliminarne liste za vrtiće, žalbe do 15. juna

Deca, vrtić
Izvor: Shutterstock

Beogradski vrtići objavili su u ponedeljak preliminarne liste upisane dece na ovogodišnjem konkursu na kome je ponuđeno oko 14.000 slobodnih mesta, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

"Liste su istaknute na sajtovima ustanova i vrtićima, što znači da počinje rok za predavanje žalbi roditelja do 15. juna. Nakon toga objavljujemo i konačne liste", rekao je Gak.

On je rekao da se u proseku odobri oko 40 odsto žalbi, budući da se najčešće radi o specifičnim slučajevima gde se mora naknadno dokumentovati prioritet. Na konkurs za mesto u beogradskim vrtićima stiglo je 17.806 validnih zahteva, što je pad broja prijava u odnosu na ranije godine.

"Ovo je za nas jako dobra pozicija, broj zahteva je manji nego prošle godine, a broj slobodnih mesta veći. Grad Beograd će ove godine, uz pomoć privatnih vrtića, konačno ukinuti listu čekanja i to je najvažniji rezultat u ovom sektoru", istakao je Gak i podsetio da je pokrenut projekat izgradnje 25 državnih vrtića, te da su od prošlog konkursa otvorena tri nova vrtića.

Dodao je da će se tokom leta svuda gde je to moguće odobravati proširenje kapaciteta i do 20 odsto, tako da roditelji koji danas nisu na listi ne bi trebalo da brinu jer će u vrtićima biti dovoljno mesta za njihovu decu. Takođe, istakao je da se Beograd brzo širi, zbog čega su potrebe za vrtićima veće, ali da se uspelo u tom izazovu.

"Cilj nam je bilo podizanje obuhvata dece i u tome smo uspeli, tako da danas u vrtiće ide oko 75 odsto dece, što je veliki rast u odnosu na nekadašnjih 45 procenata", zaključio je Gak.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kako da usmerite decu ka zdravijim navikama
Deca, igralište, park

Bez podmićivanja

07.04.2022. 08:05

Kako da usmerite decu ka zdravijim navikama

Savremeno doba i rasprostranjena upotreba tehnologije, učinili su da se deca manje kreću nego ranije. Kompjuter i telefon su zanimljiviji od igranja napolju, a brza hrana i grickalice su mnogima osnova ishrane. Pročitajte kako možete pomoći svom detetu, a ujedno i sebi, da krene ka zdravijem načinu života i stekne navike koje će ostati za ceo život.
Close
Vremenska prognoza
light rain
13°C
23.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve