OPTIMISTIČNI REZULTATI: Naučnici testirali lek za malariju u borbi protiv koronavirusa

OPTIMISTIČNI REZULTATI: Naučnici testirali lek za malariju u borbi protiv koronavirusa

EPA-EFE/DAVID CROSLING


Direktor Mediteranske infektološke klinike iz Marselja Didije Rault i njegov tim uradili su istraživanje čiji su rezultati objavljeni, a koje pokazuje da je kombinacija dva leka leči koronaviru.

Naime, poznati francuski profesor izvestio je o uspešnim rezultatima novog lečenja za Covid-19, a rani testovi nagoveštavaju da on može sprečiti da virus bude zarazan za samo šest dana. Profesor Rault je specijalista za zarazne bolesti i šef IHU-a Mediterranee, koji je dobio zadatak – uz konsultacije s francuskom vladom da istraži mogući lek za Covid-19.

AP Photo/Francois Mori

AP Photo/Francois Mori

On je istakao da su prvi pacijenti oboleli od Covid-19, koje je lečio hidroksihlorokinom, starim lekom za malariju, brzo pokazali znake ozdravljenja.

Lečenje je ponuđeno za 24 pacijenta, koji su se među prvima zarazili na jugoistoku Francuske i koji su se dobrovoljno prijavili za testiranje. Pacijentima je davano 600mcg dnevno tokom 10 dana. Pomno su nadgledani, jer lek može u kombinaciji sa drugim lekovima i u nekim slučajevima da izazove ozbiljne neželjene efekte.

Istraživanje je pokazalo da je broj zaraženih posle šest dana tretmana antimalarijskim lekom značajno opao, a da je u kombinaciji sa antibiotikom azitromicinom, nestao.

Šta treba da znate:

Kako da sami napravite sredstvo za dezinfekciju podova; Jeftino i jednostavno

Kako da sprečite da se vi ili druga osoba zarazite?

Kako da sami napravite sredstvo za dezinfekciju ruku?

Šta znači “imati kontakt” sa zaraženim i koje su lekarske procedure?

Kako zaštititi starije ljude od koronavirusa?

VAŽNO KOLIKO I PRANJE RUKU: Kako da najefikasnije očistite svoj telefon

Kako sačuvati mentalno zdravlje u doba koronavirusa?

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar