Vesti
16.09.2020. 17:34
Tanjug

PACOLI: Sporazumom u Vašingtonu predali smo Kosovo Srbiji

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Poslanica Pokreta Samoopredeljenje Fitore Pacoli kritikovala je kosovskog premijera Avdulaha Hotija, navodeći da se sporazumom u Vašingtonu, pogotovo tačkom 15 koja se odnosi na moratorijum na ulazak u međunarodne organizacije, Kosovo "odreklo svoje državnosti".

Kako je rekla, ta obaveza je istakla spremnost, kako kaže, nelegitimne vlade u Prištini, da suspenduje članstva u međunarodnim organizacijama, prenosi prištinska Koha.

Povezane vesti - INTERVJU NEZIR KRAKI: Priština nije imala mnogo izbora

"Ovaj moratorijum naneće štetu Kosovu. Pretposlednja tačka sporazuma to navodi. Dakle, imamo ilegalnog premijera koji je počinio povredu Ustava. To je postupak bez presedana", rekla je Pacolijeva.

Prema njenim rečima, ne postoji država koja je odlučila da zabrani aktivnosti Kosova za članstvo u međunarodnim organizacijama, kao i da ne postoji primer u svetu da se jedna zemlja dobrovoljno odriče članstva um na primer, SZO i UNESKO, što je samo jedna od spornih tačaka sporazuma u Vašingtonu.

Povezane vesti - Hoti: Prvi korak ka konačnom sporazumu

"Proces jačanja Kosova za članstvo je degradiran, čak i članstvo sa fusnotama. Dok smo sada, izgleda potpuno odustali. Prvo je umanjeno članstvo Kosova fusnotom i Kosovo je blokirano u mnogim dimenzijama. Članstvo Kosova prevazilazi kosovske interese", rekla je Fitore Pacoli.

Ona je dodala i da se nastavlja kampanja Beograda, kao i da nije bilo garancija da će stati.

"To je predaja Kosova Srbiji", zaključila je poslanica Samoopredeljenja.

Povezane vesti - “Istorijski sporazum”

Njen stranački kolega Enver Dugoli Hotijevu vladu je nazvao i "neukom" i dodao da je ona izgubljena i štetna.

"Oni pokušavaju da uspavaju građane pričom o članstvu u NATO-u. Hoti je u Vašingtonu potpisao obećanje da se neće pridružiti raznim organizacijama, a izgleda da aktuelna vlada uopšte i ne zna da je i NATO takođe međunarodna organizacija", rekao je Dugoli.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve