Vesti
29.01.2022. 12:20
Tanjug

Ivica Dačić

"Pitanje je da li možemo da prihvatimo drugog kandidata osim Vučića"

Ivica Dačić
Izvor: FOTO TANJUG / MILOS MILIVOJEVIC

Lider SPS Ivica Dačić izjavio je da naprednjaci i socijalisti, koji će na izbore izaći odvojeno, nastavljaju saradnju, bez obzira na formu izlaska na izbore, navodeći da će SPS svakako podržati Aleksandra Vučića u trci za predsednika Srbije, ali da nisu sigurni da bi neki drugi kandidat kojeg bi SNS predložio, dobio podršku SPS-a.

Dačić je posle sastanka delegacija SNS i SPS rekao da su socijalisti ponosni na rezultate 10-ogodišnje saradnje, koji su, kaže, promenili lice Srbije i takvi su da se može reći da je vredelo raditi na njima.

"Ovo je naš treći sastanak međupartijski, a još na prvom sastanku na predlog predsednika Vučića, dogovorili smo se da ćemo saradnju da nastavimo, bez obzira na formu u kojoj izlazimo na izbore. To možda nekome nije, ali je zapravo najvažnije", rekao je Dačić.

On je ponovio da će SPS podržati Aleksandra Vučića kao zajedničkog kandidata za predsednika.
 

"Razni ljudi kažu da SPS treba da ima svog kandidata. Imamo mi svog kandidata, imali smo ga i 2017. Godine, to je Aleksandar Vučić. Neću da se mešam u odluke SNS, ali što se nas tiče, ako je Vučić kandidat za predsednika Srbije, on je naš zajednički predsednički kandidat", rekao je Dačić.
 

On je, međutim, ukazao da bi, budući da ta odluka još nije doneta u okviru SNS, stav socijalista bio drastično promenjen, ukoliko Vučić to ne bi prihvatio.

"Pitanje je da li mi možemo da prihvatimo drugog kandidata", rekao je Dačić i dodao da i ovom prilikom tera Vučića da prihvati predsedničku kandidatuu.

Kada je reč o listama za parlament i lokalne izbore, Dačić je rekao da dve stranke to nikada nisu politizovale to pitanje, već je to stvar analitike - šta donosi najbolji rezultat i najviše mandata posle izbora.

"Kada se podvuče crta, zaključak se nameće - da je bolji rezultat ako idemo odvojeno, SNS sa svojim, a SPS sa svojim partnerima. Očekujemo da taj rezultat bude dovoljan da možemo da nastavimo saradnju i da imamo većinu i u sledećem sastavu republičkog parlamenta, ali i drugih organa vlasti", rekao je Dačić.

On je istakao i da naprednjaci i socijalisti ne razgovaraju o criframa, broju poslanika, niti o ministarskim mestima, već isključivo o ciljevima, a to je, kaže, da kada prođu godine vlasti, svako može da se pita šta je ostavio u političkko nalseđe.

Prema njegovim rečima, za proteklih 10 godina mnogo je urađeno što će ostati kao političko nalseđe Aleksandra Vučića, SNS-a, ali i SPS, koji su radili zajedno.
 

"Siguran sam da ćemo pobediti na izborima, da će Vučić kao zajednički predsednčki kandidat pobediti u prvom krugu i da će liste SNS i SPS osvojiti ubedljivu većinu u broju poslanika i odbornika", zaključio je Dačić.
 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"SNS-u odgovara da podržimo Vučića, ali..."
Ivica Dačić

Ivica Dačić

20.12.2021. 11:44

"SNS-u odgovara da podržimo Vučića, ali..."

Do prave kampanje ima još mnogo vremena i još uvek se ne zna ko će s kim i kako na izbore, rekao je predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić gostujući u "Uranku" K1 televizije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve