Vesti
10.02.2023. 12:20
Beta

Dužine 46,6 kilometara

Počela izgradnja kanalizacione mreže u Nišu

Niš
Izvor: Shutterstock

Izgradnja kanalizacione mreže u Nišu dužine 46,6 kilometara, projekat vredan više od 87 miliona evra, počela je u petak, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine Srbije.

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je u Nišu radove na izgradnji kanalizacione mreže i najavila početak izgradnje centralnog postrojenja za preradu otpadnih voda. 

"Značajan deo ovih sredstava obezbeđen je kroz pretpristupna sredstva Evropske unije, IPA sredstva, dok je drugi deo sredstava iz budžeta Ministarstva zaštite životne sredine. Projekat uključuje izgradnju i šest kolektora koji će dopremati otpadnu vodu do postrojenja za preradu otpadnih voda", rekla je Vujović.
 

Podsetila je da je do sada već urađeno oko pet kilometara kanalizacione mreže, da će izgradnja postrojenja početi na proleće i naglasila da će kapacitet ovog postrojenja zadovoljavati 286.000 stanovnika.

Prema njenim rečima, Vlada Srbije je ekologiju i zaštitu životne sredine označila kao jedan od ključnih prioriteta, zbog čega je pokrenut zamajac zelenih investicija i podstaknuta realizacija ekoloških projekata u "gotovo svakoj lokalnoj samoupravi u Srbiji". 

"Nastavljamo dalje sa izgradnjom modernih regionalnih reciklažnih centara, ali i postrojenja za preradu otpadnih voda i izgradnjom kanalizacione mreže u opštinama koje je nemaju. Cilj je da pokrivenost kanalizacionom mrežom u opštinama Srbije bude u skladu sa standardima Evropske unije", rekla je ministarka Vujović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Krnjača dobija kanalizaciju za tri godine, radovi počeli...
VESIC MOMIROVIC KRNJACA

Beograd

25.02.2022. 15:48

Krnjača dobija kanalizaciju za tri godine, radovi počeli...

Ministar građevinarstva Tomislav Momirović i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić otvorili su radove na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže u palilulskom naselju Krnjača, a projekat je vredan 55 miliona evra.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
05.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve