Vesti
13.12.2022. 18:05
Beta

Branko Ružić

Počela šesta faza zapošljavanja u prosveti: Šta to znači

Škola Učionica
Izvor: Shutterstock

Šesta faza zapošljavanja u prosveti je počela i kako je navelo Ministarstvo prosvete, raspisani su javni konkursi za 2.863 radna mesta.

Kako je naveo resorni ministar Branko Ružić, od januara 2020. godine, u školama u Srbiji na neodređeno je zaposleno više od 17.000 ljudi.

On je istakao da se zahtev za raspisivanje konkursa u osnovnim i srednjim školama odnose na radna mesta koja nisu mogla da se popune rasporedjivanjem tehnoloških viškova.

"Šesta faza konkursa za zapošljavanje, što se tiče nastavnog i vannastavnog kadra, odnosi se na 50 odsto i više norme, zaključno sa 31. decembrom 2019. godine", rekao je Ružić.
 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nasilje u školama: Šta su uzroci i šta je rešenje, pitali smo stručnjake
nasilje, agresija, tuča

Škola straha

25.11.2022. 11:05

Nasilje u školama: Šta su uzroci i šta je rešenje, pitali smo stručnjake

"Učenik prvog razreda Tehničke škole u Mladenovcu napao profesora, a kasnije i policajca“, "Nastavnica pokušala da razdvoji dvojicu učenika, jedan od njih je udario pesnicom u glavu“, "Profesor fizičkog napadnut metalnom šipkom u dvorištu Tehničke škole u Boru“, "Učenica osnovne škole u Smederevskoj Palanci posekla nastavnicu po glavi zbog ocene“, "Učenik osmog razreda u Sremskoj Mitrovici fizički napao direktora udarivši ga prvo sedištem bicikla u glavu, a zatim pesnicama“…
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve