Vesti
25.10.2022. 19:10
Beta

"Put kroz vreme"

Poštanska marka povodom 85 godina Beogradskog sajma (FOTO)

sajam
Izvor: Shutterstock

Javno preduzeće "Pošta Srbije" predstavilo je u utorak prigodnu poštansku marku, povodom 85 godina postojanja Beogradskog sajma.

Vršilac dužnosti direktora "Pošte Srbije" Zoran Đorđević svečano je uručio marku pomoćnici direktora Beogradskog sajma Gorici Škipini.

"Beogradski sajam predstavlja prvenstveno privredni, ekonomski i kulturni simbol grada Beograda i Srbije. Sećamo se svi da smo ovde dolazili i kao deca. Ono što sigurno mogu da kažem jeste da će se sve menjati, ali Beogradski sajam će da postoji i dolaziće neka nova deca. Ova marka predstavlja jedan put kroz vreme i nadamo se da ćete je se u budućnosti sećati, kao i ovih 85 godina sajma", rekao je Đorđević.

1
Izvor: Pošta Srbije

Pomoćnica direktora Beogradskog sajma Gorica Škipina istakla je da uručenje te marke simbolizuje saradnju između "Pošte Srbije" i Beogradskog sajma, koja je počela 2017. godine, kada je, takođe, izdata prigodna poštanska marka u ograničenom tiražu.

Poštanska marka povodom 85 godina Beogradskog sajma na sebi ima motive Sale jedan, a kreator marke je Miroslav Nikolić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Sajam knjiga - prvog dana oboren rekord! (FOTO)
1

Da li ste i vi bili?

24.10.2022. 14:46

Sajam knjiga - prvog dana oboren rekord! (FOTO)

Međunarodni beogradski sajam knjiga, prvog dana održavanja, u nedelju 23. oktobra, imao je 15.624 posetioca, saopštio je Beogradski sajam. Sistem za elektronsko merenje posete, po zatvaranju kapija u 21.00 pokazao je da je postignut apsolutni rekord za prvi dan, otkad se poseta na Beogradskom sajmu meri elektronski. Sajam, 65. po redu, traje do 30. oktobra
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
30.05.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve