Vesti
10.09.2022. 10:26
Beta

"Država ne želi nemire"

Poznato kada će biti doneta konačna odluka o Evroprajdu

Parada ponosa
Izvor: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u subotu da će MUP "u skladu sa Ustavom i zakonima", doneti odluku o LGBT manifestaciji Evroprajd 96 sati pre planiranog održavanja tog skupa.

Vučić je na konferenciji za novinare posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, rekao da država "neće da izmišlja gluposti" da zabranjuje tu manifestaciju zbog epidemije majmunskih boginja.

"Nećemo da se igramo i sprdamo sa našim građanima, da unižavamo ljude koji su naša deca, naša braća i sestre, ali nikad neću razumeti neverovatnu neodgovornost onih koji su od jedne gotovo nevažne teme, ili teme koja je važna samo za jedan deo društva, napravili krstaški rat", rekao je Vučić.
 

Ponovio je da je bezbednosna situacija "teška" i da država ne želi da dođe do sukoba.

"Moguće je da dođe do većih nemira u kojima bi naša sila morala da bude veća a to želimo da izbegnemo", kazao je Vučić.

Govoreći o najavama okupljanja protivnika Evroprajda, Vučić je kazao da se "ironično zahvaljuje svim junacima" koji, kako je rekao, ne čekaju na prelazima ka Kosovu nego po "parkovima da udare na one koji su drugačiji od njih".

"Da ne pričam koliko je nemoralno da sebi dajemo za pravo da šetamo gde i kad hoćemo a jednoj skupini to branimo, kao da to nisu naši građani", kazao je Vučić.

Upitan za zahtev organizatora Evroprajda da se izjasni o izjavi patrijarha srpskog Porfirija da se "zlo ne leči", Vučić je rekao da ne misli da patrijarh ima "bilo kakav loš odnos prema bilo kojim ljudima".

"Razgovarao sam sa patrijarhom u više navrata a kasno sinoć ili preksinoć sam dobio i njegovo pismo. SPC je nacionalna institucija par ekselans, od ključnog značaja za opstanak našeg naroda posebno u krajevima gde nijedne druge institucije nema. Što se tiče zla, da mislim o Ani Brnabić da je zlo, ne bi bila ovde. Mislim da je reč o marljivoj ženi koja radi najbolje stvari za našu zemlju", kazao je Vučić.
 

Ocenio je da je problem u tome što kako je rekao, jedan deo ljudi državu ne oseća kao svoju.

"Da li volim ta parade, pa nisam oduševljen, nikad nisam išao na njih. Da su me pitali za savete, rekao bih im da se bave pitanjima nasleđivanja. Koga briga za paradiranje, ali oni misle da je to za nijh važno", naveo je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Patrijarh Porfirije dao specijalnu izjavu povodom Evroprajda
parada ponosa

"Braćo i sestre..."

06.09.2022. 15:56

Patrijarh Porfirije dao specijalnu izjavu povodom Evroprajda

Na svom zvaničnom Instagram profilu, patrijarh Porfirije objavio je specijalnu izjavu povodom Evroprajda, koji je zakazan za ovaj setpembar, u Beogradu. Saopštenje prenosimo u celosti.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve