Vesti
11.10.2021. 11:25
Tanjug

Nana Akufo

Predsednik Gane: I dalje nam preti opasnost od nuklearnog oružja

Nana Akufo
Izvor: FOTO TANJUG / MILOS MILIVOJEVIC

Predsednik Gane Nana Akufo - Ado istakao je da Gana veruje u snagu Pokreta nesvrstanih i pridržavanje principa koji su suština tog Pokreta, među kojima naglašava neophodnost poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta država.

Govoreći na Samitu koji se održava u Beogradu povodom 60 godina od osnivanja Pokreta nesvrstanih, Akufo - Ado je istakao da i dalje postoji opasnost od nuklearnog oružja.

Kako je naveo, još ranije se obraćalo velikim silama da se razoružaju i da na taj način pokažu da su spremni da do međusobnih napada ne dolazi.

"Međutim, nisu se razoružali i i dalje mogu da se napadaju. I dalje smo pod pretnjom nuklearnog oružja“, kazao je predsednik Gane.
 

Osvrćući se na situaciju sa pandemijom virusa korona, Akufo - Ado je ukazao na pojavu takozvanog vakcinalnog nacionalizma.

"Uticaj pandemije je bio jak i zbog toga moramo da stojimo rame uz rame i pokažemo da smo spremniji za buduće pandemije, balansiraniji svet koji se sastoji od jednakih", kazao je Akufo - Ado.

Ističe da je Pokret nesvrstanih isto bitan u 21., kao što je bio i u 20. jer, kako je naglasio, štiti interese zemalja u razvoju.

Ciljevi koje Pokret treba da zauzme jeste ubrzavanje ekonomije.

„Za 60 godina, Pokret mora da se osnaži da bi došli do razvoja ekonomije i održavanja dostojanstva svih“, kazao je Akufo - Ado.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta je Putin poručio učesnicima skupa Pokreta nesvrstanih
Vladimir Putin

"Važna uloga"

11.10.2021. 10:48

Šta je Putin poručio učesnicima skupa Pokreta nesvrstanih

Predsednik Rusije Vladimir Putin poručio je učesnicima skupa u Beogradu povodom 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih da je pozitivni potencijal te organizacije danas od posebnog značaja imajući u vidu turbulentnu situaciju u svetu.
Close
Vremenska prognoza
light rain
11°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve