Vesti
18.10.2023. 14:29
R.E.

Vladimir Putin

"Pričao sam s Vučićem, zabrinuti smo"

1
Izvor: Beta / Pool Sputnik Kremlin / Sergei Guneyev

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je u prolazu 's nogu' razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da Moskva deli njegovu zabrinutost u vezi sa dešavanjima u regionu.

"Vučić i ja smo razgovarali s nogu. On je takođe zabrinut tokom kojim se razvija situacija u regionu oko Srbije. Delimo tu zabrinutost", rekao je Putin na konferenciji za novinare posle posete Kini.

Vučić je u utorak rekao da je na marginama foruma Pojas i put u Pekingu juče razgovarao sa Putinom, ali da nije imao bilateralni sastanak i dodao da je primetio da je ruski lider imao dug i važan sastanak s premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.

"Što se tiče premijera Orbana, njega često optužuju za nekakvo prorusko raspoloženje, to su gluposti. On nema proruska osećanja, on nije proruski političar, on je promađarski političar", rekao je Putin na istoj konferenciji za štampu.

"I napadaju ga uglavnom ne zato što zauzima poziciju koja se razlikuje od drugih evropskih lidera, već zato što ima hrabrosti da brani interese svog naroda. A mnogim političkim ličnostima u Evropi danas nedostaje ta hrabrost", dodao je ruski lider.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić sa Đinpingom, potpisana četiri sporazuma
1

Sastanak u Pekingu

17.10.2023. 12:32

Vučić sa Đinpingom, potpisana četiri sporazuma

Aleksandar Vučić, koji predvodi srpsku delegaciju na trećem Forumu za međunarodnu saradnju "Pojas i put", sastao se u Pekingu sa kineski predsednikom Si Đinpingom. U prisustvu dvojice predsednika potpisan je dokument o slobodnoj trgovini.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve