“RAD U TRI SMENE” Brnabić se sastala sa proizvođačima maski

“RAD U TRI SMENE” Brnabić se sastala sa proizvođačima maski

TANJUG / TANJA VALIC / an


Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa predstavnicima kompanija koje se bave proizvodnjom hirurških maski i sredstava za dezinfekciju o tome kako država može da im pomogne da povećaju proizvodne kapacitete.

Predstavnici većine kompanija istakli su da će organizovati rad u tri smene kako bi odgovorili na povećane potrebe za sredstvima za dezinfekciju na tržištu, navedeno je u saopštenju Vlade Srbije.

Povezane vesti – MUP objavio spisak zatvorenih granica

U slučajevima gde postoji problem nabavke sirovina za proizvodnju, dogovoreno je da Privredna komora Srbije (PKS) pomogne u traženju, s obzirom na to da se pojavljuju poteškoće u snabdevanju na svetskom tržišu.

Sastanku je prisustvovao i predsednik PKS Marko Čadež.

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je danas da će brzo biti poznat pravilnik kako da postupaju kompanije koje imaju zaposlene u izolaciji, odnosno samoizolaciji, zbog koronavirusa i da će Privredna komora Srbije (PKS) imati posebnu liniju sa takvim informacijama za privredu.
Povezane vesti – Mere za Beograd: Odlučeno da li se zatvaraju škole i vrtići

“Naći ćemo rešenje, ima različitih industrija, različiti sektori privrede će se različito ponašati, zato što imaju različite opcije na raspolaganju”, rekla je Brnabić na konferenciji za novinare u zgradi Vlade.

Prema njenim rečima, u nekim sektorima privrede potpuno je u redu da ljudi rade od kuće – sektoru usluga, informacionih tehnologija, čak i nekih javnih preduzeća, jer to takva tehnologija omogućava pa su jednako produktivni, dok će neki drugi sektori raditi drugačije.

“Danas ćemo sa PKS napraviti pravilnike za sve sektore i kompanije. Mi ćemo sesti i sa sindikatima i videti kako zajedno možemo da radimo”, rekla je Brnabić.

Najvažnije vesti o koronavirusu:

NOVI BILANS U SRBIJI: Zaraženo 19 osoba, zatvaraju se granični prelazi

MERE ZA BEOGRAD: Odlučeno da li se zatvaraju škole i vrtići

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar