Vesti
30.11.2022. 09:58
Beta

Ministar prosvete

Ružić: "Nije poenta samo izbaciti dete iz škole"

nasilje, agresija, tuča
Izvor: Shutterstock

Ministar prosvete Branko Ružić najavio je da će sledeći sastanak Radne grupe za prevenciju nasilja u školama biti održan za desetak dana, oko 9. decembra.

Ružić je za TV Pink rekao da bi predlog mera za prevenciju nasilja trebalo da bude gotov oko 19. decembra, u zavisnosti da li će biti predloga promena zakona ili ne.

"Važno je da se smisle modeli da se 'utegne' sistem. U Radnoj grupi su stručnjaci, ljudi iz ministarstva, sekretari škola, predstavnici sindikata. Nasilje je veoma kompleksan društveni problem i svi moramo da se borimo protiv njega", rekao je ministar.
 

On je napomenuo da nasilje mora da se prijavljuje, ali ne medijima, već školi, pa i Ministarstvu prosvete.

"Problemi se ne rešavaju štrajkom, već sinergjom svih aktera. Moramo se baviti prevencijom, jer nije poenta samo izbaciti dete iz škole", smatra Ružić.

Povodom štrajka podrške prosvetnih sindikata nastavnici iz Trstenika i u drugim slučajevima nasilja prema prosvetarima, najavljenog za danas u podne u Beogradu, Ružić je rekao da svi imaju prava da iskažu svoj stav, ali da ne treba kršiti zakon.

"Manjak mudrosti je što ne vidim razlog da se zakon krši i da se sindikat konfrontira sa Ministarstvom prosvete, jer ne treba doću u situaciju da se vidi da li je zakon prekršen, pa da moraju da se izriču sankcije", rekao je Ružić.
 

On je dodao da sindikati moraju da "nađu meru" u iskazivanju svog stava.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nasilje u školama: Ružić dao rok novom timu da utvrdi propuste
1

"Idealnog rešenja nema"

29.11.2022. 11:15

Nasilje u školama: Ružić dao rok novom timu da utvrdi propuste

Ministar prosvete Branko Ružić rekao je da će ovog utorka biti održana prva sednica radne grupe tog ministarstva za prevenciju i suzbijanje nasilja u školama, napominjući da će novi tim do 20. decembra imati rok da utvrdi manjkavosti i predlože izmene u dosadašnjoj praksi".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
24.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve