Vesti
13.03.2022. 00:44
Beta

Boris Tadić

SDS odlučio ko će biti predsednički kandidat

izbori
Izvor: Shutterstock

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić rekao je u Nišu da je ta stranka odlučila da za predsedničkog kandidata koalicije "Boris Tadić - Ajmo ljudi" predloži Dragoslava Šumarca, redovnog profesora Gradjevinskog fakulteta i člana Evropske akademije nauka.

On je kazao da je SDS želela da izadđe sa svojim predlogom na dan kada se obeležava pogibija premijera Srbije i predsednika Demokratske stranke Zorana Đinđića. 

"Verujem da će se sve ostale stranke koalicije 'Ajmo ljudi' pridružiti tom našem predlogu. Šumarac je proevropski kandidat koji je sa Zoranom Đinđićem utemeljivao prvu demokratsku, proevropsku vladu u Srbiji", rekao je Tadić.

Tadić je istakao da je koalicija "Boris Tadić - Ajmo ljudi" započela predizbornu kampanju za predstojeće izbore iz Niša.

"Verujem da ćemo u narednih nekoliko nedelja preokrenuti tok kampanje. Siguran sam da ćemo napraviti odličan rezultat. Idemo snažno, svom energijom", rekao je Tadić.

On je kazao da su Socijaldemokratska stranka i koalicija "Ajmo ljudi" posvećeni pre svega "svetu rada, radnika i promeni Zakona o radu koji su pretvorili Srbiju u zemlju jeftine radne snage i proizveli velike klasne razlike".

Tadić je kazao da je Srbija jedna od zemalja sa najvišim koeficijentom "džini", koji je najprecizniji i najjasniji indikator nejednakosti raspodele prihoda.

"Drugi problem koji se direktno naslanja na ugroženost sveta rada je neravnonemeran razvoj naših krajeva i regija. Zato smo svom snagom za preces decentralizacije i za regionalizaciju. Investiciona politika treba da bude fokusirana na nerazvijene krajeve", rekao je Tadić.

Kako je kazao, posebno je važno da imamo podsticaje ne samo za strane investitore, već i za domaće.

Prema njegovim rečima, za ravnomerniji ekonomski razvoj, decentralizaciju i regionalizaciju potrebno je da imamo i novi izborni zakon i da imamo mnogo direktniji izbor narodnih poslanika.

"Naši građani ne znaju za koga glasaju, glasaju za poslaničke liste pojedinih stranaka i ne znaju ko će ih predstavljati u parlamentu", naglasio je Tadić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Izbori u medijima - koga, gde i koliko gledamo
TV, daljinski

REM

28.02.2022. 19:05

Izbori u medijima - koga, gde i koliko gledamo

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) objavilo je podatke o zastupljenosti političkih aktera u medijima od 15. do 20. februara, odnosno u prvih šest dana izborne kampanje uz napomenu da se preciznija slika toka izborne kampanje može očekivati tek nakon više dana nadzora programa.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
16°C
01.10.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve