Vesti
13.09.2021. 18:35
Tanjug

Slede razgovori

Svečani doček Merkelove ispred palate Srbije

Angela Merkel i Aleksandar Vučić
Izvor: FOTO TANJUG / RADE PRELIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je svečani doček ispred Palate Srbija za nemačku kancelarku Angelu Merkel, uz postrojenu Gardu, intoniranje himni dve države i ispaljivanje počasnih plotuna.

Kancelarka Merkel je tokom intoniranja himni koje je pažljivo slušala, sedela, sto nije prvi put kada je reč o zvaničnim posetama, s obzirom na njeno zdravstveno stanje. Nakon svečane ceremonije uslediće tet-a-tet sastank dvoje državnika, koji će trajati najmanje 30 minuta, a neke od tema biće evrointegracije, politička, ekonomska saradnja, investicije.

Nakon sastanka "u četiri oka", Vučic i Merkel obići će i izložbu u Palati Srbija, a potom održati i konferenciju za medije. Obraćanja medijima nakon ovog sastanka očekuje se u 18 i 50. koje će prattiti 23 medijske ekipe.

Nemačka kancelarka, jedna od najmoćnijih političkih figura današnjice, stigla je u Beograd nešto posle 16 sati.

Vučic je na svom Instagram profilu objavio video snimak očekivanja i sletanja aviona sa Angelom Merkel na aerodrom objavio video-snimak.

"Kao i svaki put kada imam tremu došao sam mnogo ranije. Šetam između piste i salona. Mislim da sam 500 puta ponovio za svaku nemačku fabriku u Srbiji koliko ima zaposlenih, kolike su nemačke investicije i kolika je trgovinska razmena. Sve detalje Briselskog i ostalih sporazuma, a i dalje imam tremu i strah da nešto ne zabrljam", naveo je Vučić.

Avion kojim je došla kancelarku dopratili su migovi 29 Vojske Sribije, koju su brigu o bezbednosti Merkel preuzeli po ulasku naš vazdusni prostor.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Stigla Angela Merkel: Cveće za "kraljicu Evrope"
angela merkel, 13. 9. 2021.

Važna poseta

13.09.2021. 16:28

Stigla Angela Merkel: Cveće za "kraljicu Evrope"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" nemačku kancelarku Angelu Merkel koja će boraviti u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Srbiji.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve