Vesti
26.03.2022. 10:04
Beta

Izbori u Srbiji

Vučić o glasanju na Kosovu i Metohiji

Glasanje, referendum
Izvor: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne očekuje promenu stava Prištine o glasanju Srba na Kosovu tako da će im to biti omogućeno na posebnim biračkim mestima u centralnoj Srbiji.

On je tokom predstavljanja na Radio televiziji Srbije, rekao da bi albanska specijalna policija pucala na Srbe ako bi tamo organizovali izbore i krenuli da izlaze na njih.

"Verovatno bi uzvratili Srbi, možda i ne bi, ali svakako bi imali desetine, da ne kažem stotine mrtvih. Kurtijeva namera je bila da pokuša da iskamči tehničko priznanje nezavisnosti Kosova, gde bi Vlada Srbije priznala Vladu Kosova", rekao je Vučić.

On je rekao i da je druga želja kosovskog premijera Aljbina Kurtija bila "da tih 50.000 glasova koje bi ljudi svakako na Kosovu dali njemu kao predsedničkom kandidatu, više nego drugima, da to bude odlučujuća razlika" i da mu on kao predsenik "ne sedi s druge strane".

"Meni je važno da izbegnemo sukobe. A Kosovo kao nezavisno nećemo nikad priznati", rekao je Vučić.

On je naveo da Priština nije smenila srpske komandire policije, kako je nameravala, jer ih je "pritisla Kvinta".

"Znaju da bi Srbi posle napustili sve institucije, a onda imate situaciju u kojoj je pitanje trenutka kada će se desiti neki veći incident. Kome to treba sem Kurtiju, ne treba ni Zapadu, bar se nadam da im nije potrebno", naveo je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Predsednički izbori u Srbiji: Do sada prijavljeno šest kandidata
Skupština

3. april

15.03.2022. 10:13

Predsednički izbori u Srbiji: Do sada prijavljeno šest kandidata

Za predsedničke izbore u Srbiji, zakazane za 3. april, do sada je proglašeno šest kandidata, još dva su u postupku proglašenja, a konačna lista svih predsedničkih kandidata biće poznata u petak, 18. marta kada bi Republička izborna komisija (RIK) trebalo da objavi zbirnu izbornu listu.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
16°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve