Vesti
15.06.2021. 13:08
Tanjug

"Više nego ranije"

Vučić: Uplašen sam za sudbinu Srba na Kosovu i Metohiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić
Izvor: EPA / MARTIN DIVISEK

Aleksandar Vučić predsednik Srbije izjavio je u Briselu da je nakon trilateralnog sastanka uplašen za sudbinu Srba na Kosovu i Metohiji mnogo više nego što je bio zbog toga što je uvideo ko upravlja u Prištini misleći na premijera privremenih prištinskih institucija Aljbijna Kurtija.

Vučić je novinarama, nakon sastanka u okviru dijaloga Beograda i Prištine, rekao da je za Srbiju važno da sačuva stabilnost i mir.

"Uplašen sam za sudbinu Srba mnogo više nego što sam bio jer sada razumem ko upravlja u Prištini i nisam preveliki optimista", kazao je Vučić.

Dodaje da će Beograd ipak dati sve od sebe da se dijalog nastavi i da se obezbedi sigurnost za građane Srbije na Kosovu i Metohiji.

Na pitanje šta se može očekivati od SAD jer će Borelj upoznati Bajdena sa onim što se desilo na sastanku, ukazao na to da su i Amerika i Nemačka, kao i neke druge velike sile učestvovale u stvaranju takozvanog nezavisnog Kosova i da će tu politiku da podržavaju.

"Ali, verujem da će biti toliko fer i da će izaći sa jasnim stavovima da se zna ko je odgovoran za neveliki ili nikakav napredak u dijalogu i zašto se nekakva vrsta i političkih i svakih drugih tenzija ponovo rađa", kazao je Vučić.

Ističe da Beograd to ne želi i kaže da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti u jednom trenutku tokom sastanka zaratio sa Rusijom, pa je poželeo i sa Kinom da ratuje.

"Ali, nije ni važno, neka ostane u ona četiri zida", navodi predsednik Srbije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Ovakvom sastanku još nisam prisustvovao..."
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Vučić iz Brisela

15.06.2021. 12:34

"Ovakvom sastanku još nisam prisustvovao..."

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je, nakon sastanka sa premijerom privremenih institucija u Prištini Aljbinom Kurtijem u Briselu, da je Kurti u Brisel došao da bi rekao da se neće dogovoriti ni oko čega. Predsednik je rekao da je video mnogo neodgovornosti i neozbiljnosti. Prema njegovim rečima, Srbija će biti posvećena dijalogu koji će biti nastavljen do kraja jula.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve