Život
19.10.2021. 22:07
R.E.

Istraživanje

Fajzer čuva mlade da ne završe u bonici

mladi
Izvor: Shutterstock

Vakcina Fajzer/BioNTek protiv korona virusa bila je 93 odsto efikasna u sprečavanju hospitalizacija kod mladih osoba uzrasta od 12 do 18 godina, prema analizama koje su danas objavili američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Studija je sprovedena u periodu od juna do septembra, kada je bila prisutna izuzetno zarazna delta varijanta korona virusa, prenosi Rojters.

Ipak, kako se navodi, podaci iz 19 pedijatrijskih bolnica pokazali su da je među 179 pacijenata hospitalizovanih zbog korona virusa čak 97 odsto bilo nevakcinisano, što je još jedna potvrda efikasnosti vakcine.

Izveštaj CDC nadovezuje se na ispitivanja koja je sprovela kompanija za ove starosne grupe, a koja su pokazala visok imunološki odgovor na korona virus, ali koja nisu osmišljena da pokažu efikasnost protiv hospitalizacije.

Vakcina Fajzer/BioNTek odobrena je za upotrebu kod dece od 12 godina, a kompanija traži odobrenje vakcine za upotrebu kod dece od pet godina.

Očekuje se da će panel stručnjaka savetnika američke Uprave za hranu i lekove kasnije ovog meseca razmotriti podatke o upotrebi ove vakcine na maloj deci.

"Podaci CDC pojačavaju važnost vakcinacije za zaštitu američke omladine od korona virusa", rekao je autor ove studije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Fajzer traži odobrenje vakcine za decu uzrasta od pet do 11 godina
Fajzer

Ispitivanje sprovedeno

28.09.2021. 18:45

Fajzer traži odobrenje vakcine za decu uzrasta od pet do 11 godina

Farmaceutske kompanije Fajzer i Bionteh podnele su američkoj Agenciji za hranu i lekove preliminarne rezultate ispitivanja upotrebe njihove vakcine protiv koronevirusa za decu uzrasta od pet do 11 godina.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
27°C
21.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve