Život
02.09.2022. 16:40
Beta

Šendžou-14

Kineski astronauti izvan broda - sve je prošlo kako treba

1
Izvor: Beta / CGTNC

Kineski astronauti, Čen Dung i Liu Jang, završili su aktivnosti izvan vozila i vratili se u laboratorijski modul svemirske stanice Ventijen, saopštila je Kineska svemirska agencija.

To je bio prvi put da su kineski astronauti koristili Ventijenovu kabinu sa vazdušnom komorom i malu mehaničku ruku, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

Čen i Liu su se vratili u laboratorijski modul u 0:33 po pekinškom vremenu, nakon što su izvan broda proveli oko šest sati.

U okviru koordinacije između svemira i Zemlje i koordinacije sa astronautom Cai Sjudžeom unutar laboratorijskog modula, par je obavio niz zadataka, uključujući instalaciju proširenog seta pumpi laboratorijskog modula Ventijen, podizanje njegove panoramske kamere i proveru sposobnosti za samostalan transfer i hitan povratak u letelicu.

Svemirski brod Šendžou-14, sa tri astronauta, lansiran je 5. juna, a predviđeno je da svemirska misija traje šest meseci.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Astronauti postavili novu laboratoriju u svemiru
1

Kina

25.07.2022. 10:23

Astronauti postavili novu laboratoriju u svemiru

Kineski laboratorijski modul Ventijen spojen je sa osnovnim modulom Tijenhe, oko 13 sati nakon lansiranja, izvestila je Kineska svemirska agencija za istraživanja sa posadom.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
30.05.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve