Život
16.11.2022. 12:35
R.E.

Lepa vest

Da se ponosimo: Srpski nastavnici najbolji na svetu!

škola, nastavnica
Izvor: Shutterstock

Na svečanosti organizovanoj u Nju Delhiju, početkom novembra, dvoje nastavnika iz Srbije dobili su globalne nastavničke i liderske nagrade, saopštilo je udruženje Najboljih nastavnika Srbije.

Prvu globalnu lidersku nagradu pod nazivom "Global Leader of Change", dobila je Željana Radojičić Lukić, autorka koncepta Čarobno selo i učiteljici iz OŠ "Milan Rakić" iz Mionice.

Nastavničku nagradu "Global Teachers Award" dobio je Borko Petrović, zaposlen u Gimnaziji u Paraćinu.

Dodeli nagrada u glavnom gradu Indije prisustvovali su, između ostalih, zamenik ambasadora Republike Srbije Lazar Vukadinović, kao i konzul Ivana Pavić.

Na svečanoj ceremoniji održana je i Panel diskusija na temu “Srećno učenje” u kojoj je među sedam panelista iz celog sveta govorila i srpska učiteljica iz Mionice.

Delegaciju nastavnika iz Republike Srbije primio je ambasador Republike Srbije u Indiji Siniša Pavić, i to simbolično na Dan prosvetnih radnika - 8. Novembra.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Sedi jedan": Roboti nastavnici u školama u Severnoj Koreji
Robot

Veštačka inteligencija

03.11.2021. 10:11

"Sedi jedan": Roboti nastavnici u školama u Severnoj Koreji

Robot nalik igrački sa namrgođenim plavim očima i zastavom Severne Koreje na grudima kreće se učionicom na univerzitetu u Pjongjangu, što je najnovija demonstracija alatki koje imaju za cilj da pomognu deci da nauče osnovnu matematiku, muziku i engleski.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
27.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve