Život
11.11.2021. 13:50
Tanjug

Korona u Americi

Oko 900 hiljada dece primilo prvu dozu Fajzer vakcine

Deca, vakcina, vakcinacija
Izvor: Shutterstock

Oko 900 hiljada dece od 5 do 11 godina primilo je prvu dozu Fajzerove vakcine u prvoj nedelji nakon što je vakcina odobrena za tu starosnu grupu u Sjedinjenim Američkim Državama.

To je dobar početak, ocenio je koordinator borbe protiv pandemije Džef Zajenc i objavio ove podatke na konferenciji za novinare, prenose agencije.

On je rekao da očekuje ubrzanje tempa vakcinacije sledećih sedmica, kada se centri za vakcinaciju snabdeju dečjim dozama.

Deca će se uvek vakcinisati sa dve doze u razmaku od tri nedelje, ali doziranje treba da bude prilagođeno na 10 mikrograma po injekciji, a prema 30 mikrograma za starije kategorije.

"Iako su deca otpornija na virus od odraslih, ipak su u opasnosti", podsetila je Rošel Valenski, direktorka Centara za prevenciju i kontrolu bolesti (CDC). Ona je naglasila da u SAD ima prosečno 73 hiljdade novozaraženih dnevno i oko hiljadu umrlih.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Pedijatri preporučuju vakcinaciju dece i mladih
vakcine

Italija

21.07.2021. 20:05

Pedijatri preporučuju vakcinaciju dece i mladih

Udruženje italijanskih pedijatara (SIP) preporučuje anti-kovid vakcinaciju svih mladih i dece od 12 do 18 godina. Pored toga dali su odgovore na najčešća pitanja roditelja.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
02.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve