Život
12.05.2022. 11:02
Beta

Beograd

Šta sve može da se vidi na upravo otvorenom Sajmu automobila

sajam automobila
Izvor: Shutterstock

Sajam automobila DDOR BG ECO CAR SHOW 07, otvoren je na Beogradskom sajmu i trajaće do 15. maja.

U Hali 1 Beogradskog sajma je 210 izlagača, zastupnika oko 30 automobilskih brendova, sa oko 50 premijerno prikazanih vozila među kojima je najveći broj na električni i hibridni pogon.

Premijerno je prikazan i 102 godine star, danas kinesko-britanski MG, trenutno najbrže rastući automobilski brend u Velikoj Britaniji.

Organizatori sajma su istakli da je ovo prva ovakva manifestacija u Evropi posle dvogodišnje pauze usled pandemije korona virusa.

Otvaranju Sajma automobila prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministarka privrede Anđelka Atanasković, ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Tomislav Momirović i predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja Frančesko Maši.

Vučić je rekao da ga raduje što je na sajmu prikazan veliki broj električnih i hibridnih vozila i da to pokazuje da proizvođači automobila pokazuju visoku ekološku svest.

On je istakao da u Srbiji posluje veliki broj proizvođača autodelova, ali i kompanija Stelantis koja je najavila da će u fabrici u Kragujevcu proizvoditi vozilo na električni pogon.

"Pregovaramo sa dva globalna proizvođača automobila da otvore fabriku u Srbiji. Ako uspemo da dovedemo bar jednog to će biti najveća promena u istoriji Srbije koja će promeniti sliku zemlje", rekao je Vučić.
 

Paralelno sa DDOR BG ECO CAR SHOW 07 u Hali 14 je i salon motocikala, kvadova i sličnih vozila "Motopashion".

Ljubitelji starih vozila će u Hali 3 Beogradskog sajma moći da vide izložbu oldtajmera, a u manjim halama predstaviće se proizvođači delova i opreme.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ništa od pojeftinjenja automobila: Vozite se peške
Saobraćaj, automobili

Rat, pandemija...

22.03.2022. 09:05

Ništa od pojeftinjenja automobila: Vozite se peške

Izvesno je da će u ovoj godini zbog porasta cena sirovina i narušenosti lanaca snabdevanja, cene automobila porasti i da ih na tržištu neće biti u dovoljnoj meri da se zadovolji tražnja
Close
Vremenska prognoza
mist
17°C
09.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve