Biznis
13.09.2021. 13:05
R.E.

Grad Beograd

Počela isplata roditeljima za udžbenike: Prijavite se

škola, knjige, udžbenici
Izvor: Shutterstock

Grad Beograd je isplatio subvencije za prvih 765 roditelja čija deca pohađaju prvi i drugi razred osnovnih škola, a koji su se prijavili na konkurs za dobijanje bespovratnih subvencija u visini cene četiri udžbenika koje Grad dodeljuje besplatno.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je za Tanjug da su subvencije za udžbenike iz srpskog jezika, matematike, predmeta Svet oko nas i izabranog stranog jezika uplaćene roditeljima čija deca idu u prvi i drugi razred, a koji su se na konkurs prijavili 20. avgusta.

"Nastavićemo svaki dan da ispaćujemo subvencije za više od 18.000 roditelja koji su se do sada prijavili na javni poziv Fondacije za mlade talente", rekao je Vesić.

On je pozvao roditelje čija deca pohađaju prvi i drugi razred da se prijave na konkurs Fondacije za mlade talente, koji je otvoren do 30. septembra, kako bi ostvarili svoja prava i dobili novčana sredstva za četiri udžbenika, a čija je cena, u zavisnosti od izdavača oko 6.000 dinara.

"Da bi dobili ta sredstva potrebno je da roditelji uzmu potvrdu u školi da im dete pohađa prvi ili drugi razred, pošalju očitanu ličnu kartu i kopiju platne kartice sa brojem žiro računa", rekao je Vesić i dodao da je njegova preporuka da se roditelji na konkurs prijave onlajn.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Da li će "Zavod" dobiti ekskluzivu za udžbenike za tri ključna predmeta?
škola, knjige, udžbenici

Obrazovanje u Srbiji

05.08.2021. 12:23

Da li će "Zavod" dobiti ekskluzivu za udžbenike za tri ključna predmeta?

Iako je bilo najavljeno da će izmene Zakona o udžbenicima biti usvojene do kraja proteklog proleća, to će se, kako "Novosti" saznaju, najverovatnije dogoditi tokom jesenjeg zasedanja Skupštine Srbije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
03.03.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve