Hronika
01.12.2021. 11:05
Tanjug

U Beogradu

Crnogorski tužioci ispituju Belivuka i MIljkovića

sud, sudnica
Izvor: Shutterstock

U sedištu Tužilaštva za organizovani kriminal u toku je saslušanje vođa organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića po zamolnici Crne Gore.

Njih dvojicu, kao i pripadnika njihove grupe, osumnjičenog Nebojšu Jankovića priveli su pripadnici sudske straže uz jaku pratnju policije i žandarmerije iz Okružnog zatvora u Beogradu u kojem se nalaze od februara zbog postupka koji se protiv njih vodi u srpskom tužilaštvu za organizovani krimimal.

Belivuka, Mikljovića i Jankovića danas ispitiju tužioci iz Crne Gore u vezi sa ubistvima Damira Hodžića, Adisa Spahića, i otmicom Mila Radulovića Kapetana.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore vodi istragu u vezi sa tim ubistvima protiv Belivuka, Miljkovića i Jankovića ali i protiv 11 svojih državljana.

Ovom istragom su obuhvaćeni Igor Božović, Slobodan Kašćelan, Radoje Zvicer, Radivoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Radoje Živković, Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković, Ratko Živković, Miloš Radonjić, Duško Roganović i Vladimir Vučković.

Prema do sada prikupljenim dokazima, nakon što su u oktobru prošle godine u kući nadomak Spuža osumnjičeni ubili Spahića i Hodžića, otetog Radulovića su premestili na drugo mesto i ubili, prenose crnogorski mediji.

Prethodno su od njega iznudili sve informacije vezane za delovanje "škaljarskog klana", odnosno kriminalne grupe kojoj je on navodno pripadao. Radulović je, veruje se, ubijen, nakon dvomesečnog mučenja, u decembru prošle godine.

Belivuk i Miljković su, kako sumnja crnogorsko tužilaštvo , za vreme izvršenja navedenih krivičnih dela, nelegalno ušli u Crnu Goru mimo graničnih prelaza i bez dozvole državnih organa te zemlje. U Srbiju su se, navode tužioci, vratili na isti način.

Belivuk i Miljković danas će takođe biti saslušani u vezi sa ubistvom Mitića, u okviru istrage koja je pokrenuta protiv njih u oktobru nakon potvrđivanja optužnice koja ih već tereti za pet ubistava, drogu, otmice i druga teška krivična dela.

U Tužilaštvu za organizovani kriminal za Tanjug su ranije rekli da im je zamolnica dostavljena 8. novembra, a da je sud odobrio ukazivanje međunarodne pravne pomoći 16. novembra.

Miljković i Belivuk su u pritvoru u Beogradu od februara i terete se za niz krivičnih dela, među kojima je i šest ubistava.

Uskoro će im biti zakazano suđenje pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Klan Veljka Belivuka: Rešena još dva nestanka
Kriminal, kriminalac, lopov 4.10.2021.

Novi dokazi

05.10.2021. 08:15

Klan Veljka Belivuka: Rešena još dva nestanka

Istraga protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se već terete za pet teških ubistava, uskoro bi trebalo da bude proširena za dva nova zločina.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
30.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve