Hronika
13.07.2021. 17:24

"Zabrinut sam"

Šta je Lečić rekao nakon što je odbačena krivična prijava

Branislav Lečić
Izvor: Tanjug/ T. Radovanović

"Ne osećam se kao pobednik", poručio je glumac Branislav Lečić nakon što je Više javno tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu koju je protiv njega podela glumica Danijela Štajnfeld.

Lečić je u saopštenju za javnost naveo da je takav ishod i očekivao budući da, kako je rekao, nije kriv, ali je ocenio da se šteta koja je naneta njemu, njegovoj porodici i prijateljima, nikada i nikako ne može nadoknaditi.

On je ocenio da je nenadoknadiva šteta naneta i svim, kako kaže, pravim žrtvama nasilja u našoj zemlji i regionu.
 

"Nakon ovakvog epiloga imaće još manje smelosti da se za pomoć obrate nadležnim institucijama. Razloge zbog kojih se sve ovo desilo baš meni još uvek ne mogu da razumem, niti mogu da razumem motive onih koji su me osudili pre nego je bilo kakav postupak protiv mene i pokrenut. Iako sam pred policijom i tužilaštvom imao status građanina, a ne optuženog niti čak osumnjičenog, mnogi su požurili da iznesu završnu reč i donesu osuđujuću presudu", naveo je Lečić.
 

Istakao je da je jako zabrinut zbog opšteg stanja u društvu i pozvao javnost, a pre svega medije i ostale koji imaju uticaj na javno mnjenje, da ubuduće više pažnje obrate na pretpostavku nevinosti, kao jedno od osnovnih ljudskih prava, a sve kako se, kako je naveo, više nikome ne bi dogodilo da bude osuđen pre suđenja.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dokazi za devet krivičnih dela
Miroslav Aleksić

Miroslav Mika Aleksić

12.07.2021. 09:54

Dokazi za devet krivičnih dela

Miroslav Mika Aleksić (69), vlasnik studija glume "Stvar srca“, optužnicom koju je pre nekoliko dana potvrdilo Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu tereti se za dva krivična dela silovanja u produženom trajanju, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela nedozvoljenih polnih radnji – ukupno devet krivičnih dela na štetu sedam oštećenih devojaka.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
30.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve