Politika
16.06.2018. 07:56
R.E./Beta

DAČIĆ O NESTANKU NOVINARA STEFANA CVETKOVIĆA: To je deo političke borbe koja ne dolazi samo iznutra, cilj je destabilizovati Srbiju

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da je slučaj nestanka novinara Stefana Cvetkovića iz Bele Crkve deo "političke borbe koja ne dolazi samo iznutra" a čiji je cilj destabilizacija Srbije i slabljenje njene pozicije.

Gostujući na Radio-televiziji Srbije, Dačić je kazao da se taj incident "ne može posmatrati kao izolovani slučaj" i da se lažne vesti šire kako bi vlast bila destabilizovana a zatim i promenjena.

"Svedoci smo poslednjih meseci brojnih lažnih vesti, od priča o zatrovanoj vodi do navodne pripreme upada na sever Kosova. Sve je to deo koncepta gde se koriste metode specijalnog rata sa namerom da se izazove destabilizacija Srbije. To me podseća na nešto što se dešavalo pre 20-ak godina", kazao je Dačić.

On je ocenio da se pritisak na Srbiju ogleda i kroz činjenicu da Beograd na svakih šest meseci otvara samo dva pregovaračka poglavlja sa EU.

"Srbija je jedina zemlja kandidat koja ima poglavlje 35 koje se tiče dijaloga sa Prištinom i naš napredak se uvek ocenjuje na osnovu napretka tog dijaloga. Nismo zadovoljni što imamo samo dva poglavlja na šest meseci ali to je ta vrsta pritiska", rekao je Dačić.

Govoreći o eventualnoj promeni formata dijaloga sa Prištinom, ministar je kazao da ne veruje da može doći do ozbiljnijih promena ali je i dodao da Beograd neće dozvoliti da u tom procesu učestvuju "samo oni koji stoje iza leđa" kosovskih vlasti.

NE PROPUSTITE:

VUČIĆ NA VANREDNOJ KONFERENCIJI ZA NOVINARE: Postoje sumnje da je više osoba planiralo igru oko nestanka novinara Stefana Cvetkovića

VUČIĆ: NOVINAR STEFAN CVETKOVIĆ JE ŽIV I U RUKAMA POLICIJE

NI TRAGA NI GLASA: Nestalog novinara traže više od 30 sati

“JUČE JE CEO DAN PO GRADU SNIMAO NEVREME”: Meštani kažu da je automobil nestalog novinara cele noći stajao otključan i sa upaljenim svetlima

VUČIĆ: Gašić i Stefanović me svakih 15 minuta izveštavaju o potrazi za nestalim novinarom

NESTAO NOVINAR IZ BELE CRKVE: Prazan auto i pokidan sat

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve