Sport
21.11.2022. 18:33
Beta

Evroliga

Ivanović o ekipi Albe: "To je ekipa koja igra najbolju košarku"

1
Izvor: BETAPHOTO / BRANISLAV BOZIC

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović rekao je da Alba igra odlično i da svakome u Evroligi "pravi probleme" i istakao da njegova ekipa u predstojećem meču mora da bude spremna da igra dobru odbranu svih 40 minuta.

"Igraju odlično, sa puno samopouzdanja i svakome u Evroligi prave probleme. Moramo da budemo spremni da svih 40 minuta igramo dobru odbranu jer oni imaju zaista vrlo, vrlo veliki broj laganih koševa", rekao je Ivanović, prenosi klub.
 

Košarkaši Crvene zvezde gostuju u utorak od 20.00 ekipi Albe, u utakmici devetog kola Evrolige.

Crveno-beli posle osam odigranih utakmica imaju dve pobede i šest poraza, dok Alba ima skor 3/5.

"Gledao sam i pratio Albu i pre nego što sam došao u Crvenu zvezdu. To je ekipa koja mi se najviše svidela i koja igra najbolju košarku. Izgubili su neke utakmice, iako su vodili sa preko 20 poena razlike", rekao je Ivanović.
 

"Igraju jako brzo, nepredvidivi su, izvanredni šuteri. Imaju igrače koji izvanredno čitaju situacije na terenu. Eto, imali su splet okolnosti neke mečeve nisu pobedili, ali mi prvo treba da mislimo o nama kako ćemo, pa ćemo onda o njima", dodao je on.

Alba je dobila sedam poslednjih duela sa Zvezdom, a crveno-beli su jedini trijumf protiv kluba iz Berlina upisali još 2015. godine.

"Alba je ekipa koja igra sa mnogo energije, mladi su, ne komplikuju mnogo, sve se vrti oko njihovog glavnog igrača Sikme. Svi znaju svoj posao, koriste svaku priliku, uzimaju svaki šut, trče puno, igraju u tranziciji. Naše je da ih zaustavimo, posebno te otvorene šuteve, da sprečimo igru u tranziciji i da nametnemo naš ritam", rekao je košarkaš Zvezde Ognjen Dobrić.

Ekipa Crvene zvezde se u sredu vraća u Beograd, a već u četvrtak je očekuje utakmica desetog kola Evrolige sa Makabijem.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Čović o budžetu kluba i zvezdašima koji vole Zvezdu do "poslednjeg evra"
1

Predsednik kluba

14.11.2022. 15:21

Čović o budžetu kluba i zvezdašima koji vole Zvezdu do "poslednjeg evra"

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da je budžet ove sezone oko 10 miliona evra, kao i da je zabrinut da li će klub moći finansijski da zatvori sve što je postavio.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve