Vesti
28.03.2023. 23:13
Beta

Bivši policajac

Još jedan Srbin uhapšen na Jarinju

Policija
Izvor: Shutterstock

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju je, u utorak uveče, saopštila da je s kosovske strane administrativnog prelaza Jarinje uhapšen bivši srpski policajac Miljan J. koji je ranije bio u službi Kosovske policije.

Direktor Kancelarije, Petar Petković, ocenio je da je to hapšenje nastavak pritisaka i progona srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, posebno policajaca koji su novembra prošle godine "skinuli uniformu Kosovske policije".

Kako navodi u saopštenju, Miljan J. je uhapšen pred očima supruge i dvoje maloletne dece, za koje Kancelarija navodi da su pretrpeli ogroman stres.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je angažovala advokata koji će braniti uhapšenog i pomagati mu, a predstavnici Kancelarije su već stupili u kontakt i s njegovom porodicom.

"Jedno od glavnih pitanja koje se postavlja jeste kako se to Miljan J. godinama slobodno kretao preko administrativnih prelaza i bio u službi Kosovske policije, a sada mu se preko noći otkrivaju nekakve tajne poternice i na teret stavljaju dela stara više godina?", piše u saopštenju je Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

U čijem je vlasništvu "srce Srbije“
kosovo, novac

Imovina na Kosovu

22.03.2023. 13:35

U čijem je vlasništvu "srce Srbije“

Ozbiljni istoričari su mišljenja da je Republika Srpska u Dejtonu prihvaćena od SAD, Velike Britanije, Francuske i Rusije prvenstveno zbog toga što su Srbi bili vlasnici gotovo 64 odsto zemljišta u Bosni i Hercegovini. Ova procena vuče nas u logičku paralelu uz pregovore o "normalizaciji odnosa Beograda i Prištine“ u Briselu.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
02.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve