Vesti
03.06.2023. 10:43
Beta

"Vladislav Ribnikar"

Mesec dana od masovnog ubistva u Osnovnoj školi na Vračaru

Ribnikar
Izvor: ATAIMAGES / Milos Tesic

Navršava se mesec dana od kada je učenik sedmog razreda Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu ušao sa pištoljem u tu školu i ubio devet učenika i radnika obezbeđenja, a ranio još šest učenika i nastavnicu.

K.K. (13) je uhapšen, ali nije krivično odgovoran jer nema navršenih 14 godina i trenutno se nalazi u psihijatrijskoj ustanovi.

Roditelji dečaka su uhapšeni, a tužilaštvo protiv oca sprovodi istragu zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti, dok je protiv majke u toku predistražni postupak da bi se utvrdilo da li je izvršila krivično delo zanemarivanje i zlostavljanje deteta.

Škola straha

Tragedija u "Ribnikaru"

Pucnjava u školi vladislav ribnikar 5.5.2023

Tragedija u "Ribnikaru"

05.05.2023. 17:05

Škola straha

Otac se sumnjiči da je maloletnog K.K. vodio u streljanu, gde su zajedno vežbali pucanje, zbog čega je pokrenuta i provera tog streljačkog kluba.

Vlada Srbije osnovala je više radnih grupa kako bi đacima, roditeljima i nastavnicima pružila potrebnu psihološku podršku, a nedavno je donela odluku da školska godina u Srbiji bude završena ranije, 6. juna.

Savet roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" izneo je više zahteva nakon masovnog ubistva u toj školi, a jedan od njih bio je da se školska godina ne završava ranije, već da se deci omogući fleksibilan pristup - da deca koja žele mogu da imaju nastavu, a da se drugima dozvoli da ne dolaze u školu, bez posledica po ocene.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Žarko Trebješanin: "Važno je da pričamo sa decom, ali i da ih čujemo"
mladi, tuga, nasilje

Šta nam se desilo i zašto

12.05.2023. 11:59

Žarko Trebješanin: "Važno je da pričamo sa decom, ali i da ih čujemo"

Hiljade zapaljenih sveća ispred Osnovne škole "Vladislav Ribnikar“ na trenutak su učinile da bolje nego ikada vidimo u kakvom mraku živimo. Sveće su bacile svetlo na najdublje probleme našeg društva i dovele nas do toga da već danima prestravljeno govorimo o sistemu vrednosti, porodici, mentalnom zdravlju, nasilju, o našoj deci...
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve