Vesti
16.09.2021. 15:57
Tanjug

Hrvatska

Milanović potkačio Srbiju: Mlataranje zastavama je nezdravo

Milanović i Đukanović
Izvor: EPA / ANTONIO BAT

Predsednik Zoran Milanović izjavio je da se celog života bori protiv antisrpskog raspoloženja i da je celu političku karijeru posvetio borbi za "zaštitu slabijih", te dodao da nije od onih koji Hrvate u Srbiji poziva da "mlataraju" hrvatskm zastavama jer je to "nezdravo".

Milanović je to rekao na zajedničkoj konferenciji za novinare sa crnogorskim kolegom Milom Ðukanovićem, upitan da komentariše izjavu predsednika SNV i SDS S Milorada Pupovca, da se iz Crne Gore u Hrvatsku proširilo antisrpsko raspoloženje.

Milanović je rekao da ne zna šta je Pupovac tačno rekao.

''Ako nekomentarišem, reći će da ga potcenjujem, a ako krenem da komentarišem nešto što ne znam u zarez, zalutaću", rekao je Milanović u svom maniru i dodao:

"I sad se kaže da je iz Crne Gore uvezeno antisrpstvo, pa mi ga ovde iskorenjujemo. Onaj ko to tako vidi, treba da se zapita zašto je to tako".

Ispričao je da je tokom leta bio ''u nekoliko srpskih sela, gde su ga dočekali sa hrvatskim zastavama", pa ih je pitao da li im je to neko rekao da tako urade.

"Nemojte me dočekati sa srpskim zastavama, ali nepotrebne su i hrvatske. Oni to tako žele. Tako ja ne pozivam Hrvate u Srbiji ili Vojvodini da mlataraju hrvatskim zastavama, jer to je nezdravo'', rekao je Milanović.

Dodao je i da su u prošlosti problemi počeli zbog ''isticanja beogradske zastave tamo gde su Srbi bili manjina''.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Milanović: Ja bih primio dvadesetak Avganistanaca
Zoran Milanović predsednik Hrvatske

"Simbolično"

22.08.2021. 20:51

Milanović: Ja bih primio dvadesetak Avganistanaca

Hrvatski predsednik Zoran Milanović ocenio je da bi izbeglice iz Avganistana trebalo da idu u najveće države, pre svega SAD, dok Hrvatska može da primi "jedan mali broj ljudi".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
23.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve