Život
19.04.2022. 12:10
R. E. / Biznis.rs

Pomoćnici u saobraćaju

Aplikacije koje su od velike pomoći tokom vožnje

automobil, navigacija
Izvor: Shutterstock

U situaciji u kojoj se nalazimo vozačima je najvažnija cena goriva, kako da smanje potrošnju, kojim putevima da se kreću ne bi li uspeli da naprave neku uštedu. Štednja će možda postati najčešća reč u periodu koji dolazi, jer cene ne miruju i očigledno se neće zaustaviti tektonski poremećaji na domaćem, ali i svetskom tržištu.

Jedno od rešenja za racionalnije korišćenje automobila su aplikacije na pametnim telefonima. Možda ih domaći vozači, posebno stariji, ne koriste često, ali one itekako mogu biti od pomoći. Pogledajte nekoliko aplikacije koje mogu biti od velike koristi na putu.

Waze je jedna od osnovnih aplikacija koje svaki vozač treba da ima, jer postaje sve korisnija u zavisnosti od toga koliko ljudi u vašoj oblasti je koristi. Naime, pored trenutnog stanja u saobraćaju Waze korisnicima aplikacije omogućava da daju korisna upozorenja o zatvaranju puteva, gde se nalaze radari, radovi na putu… Takođe, uz pomoć ove aplikacije možete saznati cene goriva na benzinskim pumpama.

Zatim, tu je aplikacija Fuelio, možda trenutno najzanimljivija jer daje podatke o potrošnji goriva. Pokazuje potrošnju na mesečnom nivou u odnosu na pređenu kilometražu, a korisnici u svojim recenzijama kažu da su veoma zadovoljni. Osim ove, možete koristiti i aplikaciju My Car – Car Management koja prati potrošnju goriva, kilometražu i kako da na najbolji način održavate svoj automobil.

Aplikacija HereWeGo je glasovna navigacija i ima više od 70 stranih jezika, a među njima je i srpski. Njena prednost je što se može koristiti i offline.

Jedna od aplikacija koja je takođe neophodna, posebno ako vam zafali keš, jeste AdriaATM preko koje možete pronaći bankomate pojedinih banaka.

"Find my parked car“ pomoći će vam da brže pronađete svoj auto, posebno ako je na parkingu velika gužva.

Tu je i aplikacija koja može da ukaže na probleme sa automobilom Car Problems & Repairs. Pre nego što to uradi majstor, možete i sami da dijagnostifikujete svoje vozilo.

Od važnih aplikacija može se pronaći i pomoć na putu, zatim kakvo je stanje na putevima, o pripremi za polaganje vozačkih ispita, ali i First Aid, aplikacija koja će vam pomoći kako da ukažete nekome prvu pomoć ukoliko dođe do nezgode.

Aplikacija je puno, a jednostavnom pretragom u Play Store možete pronaći onu za koju mislite da vam može biti od koristi, piše Biznis.rs.

Svakako je pre dužeg puta (posebno odlaska na odmor) najbolje proveriti vozilo, redovno ga servisirati i uložiti koji evro više radi sigurnosti i bezbednosti, bez obzira na to koliko i da li koristite aplikacije na pametnom telefonu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ruši se istorijska fabrika automobila
Pakard

"Javna opasnost"

07.04.2022. 13:10

Ruši se istorijska fabrika automobila

Sudija je naložio rušenje propalih zgrada nekada znamenite fabrike luksuznih automobila "Pakard" u Detroitu, utvrdivši da su postale "javna opasnost".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
20.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve