Život
16.06.2023. 13:23
R.E

Top 50 lista

Jedna od najlepših plaža na svetu nalazi se u našem komšiluku

plaža
Izvor: Shutterstock

U najnovijem istraživanju o najlepšim plažama na svetu, izabrano je 50 destinacija i objavljeno na sajtu "World's 50 Best Beaches". Samo jedna od njih nalazi se u našem komšiluku.

U istraživanje je bilo uklučeno 750 turističkih novinara, stručnjaka i influensera.

Parametara za izbor najlepše plaže je mnogo, od boje peska i vode do krajolika same obale, stena, palmi i drugog zelenila, kao i lokacije same plaže u odnosu na kretanje sunca po nebu tokom dana. Neki vole izlaske sunca, a neki zalaske. Neki vole ronjenje, a drugi sunčanje.

Na kraju je izabrano 50 lokacija koje su se istakle kao najlepše među svima ostalima. Plaža Pasjača u Konavlima, Hrvatska, zauzela je 39. mesto na listi.

Na vrhu liste se nalazi plaža Laki Bej u Zapadnoj Australiji, koja je poznata po belom pesku i čistoj vodi, a odlično je mesto za ronjenje ili poslatranje kengura koji skakuću po pesku.

Druga na listi je Anse Source D'Argent na Sejšelima, koja je poznata po svojim granitnim liticama, a na trećem je Hiden Bič, mala uvala na Filipinima do koje se može doći samo čamcem.

U prvih deset nalaze se samo dve evropske plaže, jedna na Islandu i druga u Grčkoj.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Grad u Srbiji, a nije Beograd, među najboljim evropskim destinacijama
Subotica

Lepa vest

25.01.2023. 19:10

Grad u Srbiji, a nije Beograd, među najboljim evropskim destinacijama

Grad Subotica se nalazi na šestom mestu od 10 najboljih "Art nuvo" (nova umetnost) destinacija u Evropi po preporuci briselskog sajta najboljih evropskih destinacija (Europe Best Destinations).
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
15.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve