Život
21.03.2022. 16:10
R.E.

Sanovnik

Šta znači kada sanjate pokojnike, da padate...

spavanje, krevet, san
Izvor: Shutterstock

Snovi su važni, to znamo, zato i želimo da dobijemo objašnjenje u vezi sa tim šta znači kada sanjamo pokojnike, da padamo, da trčimo, životinje... Objašnjenja mogu biti zasnovana na verovanjima, ali i na naučno utemeljnim činjenicama.

"Tumačenje snova može ukazati na to šta nas trenutno muči, na našu podsvest", kaže Dr Kristofer Vinter, neurolog koji se bavi istraživanjem snova u institutu Šarlotsvil u Virdžiniji.

Pročitajte objašnjenja koja on nudi:

Neko vas juri: Možda izbegavate neku osobu ili situaciju, što vam stvara dodatni stres.

Padanje: Osećate da gubite kontrolu nad nekom situacijom, ili svojim životom uopšte.

U školi ste: Osećate da niste ispunili nečija očekivanja ili se ne osećate spremnim za važan događaj.

Letenje ili lebdenje: Osećate slobodu od prepreka i nadu, pogotovo ako u snu možete kontrolisati letenje.

Kašnjenje: Ukoliko sanjate da kasnite na autobus, voz ili avion, to može sugerisati da ste propustili neku priliku u životu. Takođe, ovakvi snovi su u vezi sa opštim osećajem nesigurnosti.

Stres na poslu: Ukoliko sanjate da ste na poslu i da postoji neka tenzija, verovatno ste pod stresom od dolazećih rokova ili projekata.

Zubi koji ispadaju: Bilo kakva vrsta povrede, kao što je ispadanje zuba, lomnjenje istih ili prelom kosti ukazuje na neki veći gubitak u životu, a takođe može značiti strah od dolazećih promena.

Sanjate pokojnika: Ovi snovi umnogome zavise od toga kakav odnos ste imali sa pokojnikom pre smrti. Ukoliko vas vežu pozitivna sećanja i sanjate ih u dobrom svetlu, to znači da vam još uvek nedostaju. Ukoliko ste imali negativan odnos i sanjate tu osobu u negativnom svetlu, to znači da se još uvek niste oporavili od lošeg uticaja te osobe.

Zaleđeni ste od straha: Ovakvi snovi mogu značiti da niste svesni svojih pravih osećanja. Međutim, mogu ukazivati i na paralizu sna, koja se odvija u REM fazi sna. Ukoliko ste još uvek u toj fazi sna, a vaš um se probudi, možete osetiti paralizu tela na nekoliko sekundi.

Seksualni odnosi: Mogu biti znak da želite bliskiji odnos sa partnerom, ili vam nedostaje iskren međuljudski odnos.

Goli ste: Snovi u kojima se odjednom nađete goli u javnosti, mogu ukazivati na osećaj nesigurnosti i ranjivosti. Takođe, ukaziju na strah od osude okruženja.

Napušteni ste: Ukoliko vam osećaj samoće u snu donosi olakšanje, može ukazivati na to da ste spremni na nezavisnost i da se osećate sigurno. Ukoliko se osećate loše i nesigurno, to može ukazivati da se u svakodnevnom životu osećate nevidljivim i prepušteni sami sebi.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Budilnik je štetan za naše zdravlje, tvrdi lekar
sat, alarm, buđenje, jutro

Dobro jutro i laku noć

01.01.2022. 16:24

Budilnik je štetan za naše zdravlje, tvrdi lekar

Redovno podešavanje alarma za buđenje može da predstavlja opasnost po zdravlje, upozorava lekar specijalizovan za poremećaje spavanja Aleksandar Kalinkin.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
23.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve