Scena
08.10.2021. 12:28
Tanjug

Za samo tri nedelje

Film "Toma" oborio sve rekorde gledanosti!

Film Tome
Izvor: FOTO TANJUG / JADRANKA ILIC

Nakon samo tri nedelje prikazivanja, film "Toma" reditelja Dragana Bjelogrlića, o legendi narodne muzike Tomi Zdravkoviću, oborio je sve rekorde gledanosti sa čak 500.000 gledalaca, saopštili su producenti ovog uspešnog ostvarenja.

Osim trijumfa od pola miliona zadovoljnih posetioca bioskopa, "Toma" je ujedno upisao i vodeće mesto po gledanosti u prvoj nedelji prikazivanja sa više od 100.000 gledalaca, baš kao i posećenost u jednom danu (2. oktobar) sa neverovatnih 35.000 gledalaca.

Takođe, pesma "Ponoć", koju je producent i kompozitor filma Željko Joksimović specijalno napisao za ovaj film, postala je veliki hit sa 3,5 miliona pregleda na YouTube kanalu.

Biografsko ostvarenje sa Milanom Marićem u ulozi Tome Zdravkovića, izazvalo je veliku popularnost još od svetske premijere na Sarajevo film festivalu krajem avgusta, preko otvaranja na Filmskim susretima u Nišu, do pohoda u bioskopima Srbije i regiona.

Muzička drama prati lične uspone i padove jednog od najvećih pevača, boema i umetnika u nekadašnjoj Jugoslaviji, čiji su buran život, osim Marića, dočarali glumci - Tamara Dragičević, Petar Benčina, Paulina Manov, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Milena Radulović, Milan Kolak, Mirjana Karanović, Slobodan Boda Ninković i mnogi drugi.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Toma" nas uči da život nema reprizu
Film "Toma" plakat

Drugo vreme, drugi ljudi

03.10.2021. 08:05

"Toma" nas uči da život nema reprizu

Ostvarenje „Toma“ pokazalo je da dobar biografski, domaći film može da se napravi i o muzičaru, a ne samo o vladaru, političaru ili vojniku. Da je ona napaćena zemlja iza sebe ostavila i velike ljude i umetnike, a ne samo rat, stradanje i krvave ruke.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
29.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve