GDE ĆE RADOVAN KARADŽIĆ DA SLUŽI KAZNU?

GDE ĆE RADOVAN KARADŽIĆ DA SLUŽI KAZNU?


Sledeća „stanica“ Radovana Karadžića, koji je u sredu osuđen na doživotnu kaznu zatvora pred Žalbenim većem Međunarodnog rezidualnog mehanizma za kaznene sudove mogla bi da bude Švedska, Finska, Danska, Nemačka, Velika Britanija, Belgija, Austrija, Italija, Francuska ili Španija.

To su, naime, države koje su sa sudom u Hagu sklopile ugovor o izdržavanju kazni zatvora, a koje u svom pravnom sistemu imaju predviđenu kaznu doživotnog zatvora.

Karadžić će, naravno, još neko vreme provesti u Hagu, dok se ne okonča procedura u kojoj će biti određena država u kojoj će da služi kaznu. Ne postoji vremenski rok u kojem bi Karadžić trebalo da bude premešten iz Haga. Osuđenici iz Srbije i Republike Srpske do sada su kazne služili ili služe u raznim zemljama. Biljana Plavšić, Karadžićeva naslednica na mestu predsednika Republike Srpske, robijala je u ženskom zatvoru Hinseberg u Švedskoj.

U ovoj skandinavskoj zemllji kaznu je odslužio i nekadašni potpredsednik Savezne vlade i blizak saradnik Slobodana Miloševića Nikola Šainović.

Momčilo Krajišnik, nekadašnji predsednik Skupštine Republike Srpske, zatvorsku kaznu odslužio je u zatvoru u Velikoj Britaniji. U istoj zemlji iza rešetaka je bio i nekadašnji ministar odbrane i načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije general Dragoljub Ojdanić, dok je general Vladimir Lazarević dve trećine kazne odslužio u pritvorskoj jedinici Tribunala u Sheveningenu, nakon čega je pušten na slobodu.

Bivši načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije i komandat Treće armije tokom NATO bombardovanja general Nebojša Pavković u zatvoru je u Finskoj.

 

NE PROPUSTITE:

PUSTA OBEĆANJA: DA LI SU AMERIKANCI PREVARILI RADOVANA KARADŽIĆA?

IZREČENA PRESUDA RADOVANU KARADŽIĆU

RADOVAN KARADŽIĆ OSUĐEN NA DOŽIVOTNI ZATVOR

INCIDENTI UOČI IZRICANJA PRESUDE RADOVANU KARADŽIĆU

BIVŠI HAŠKI TUŽILAC DŽEFRI NAJS: Gotovo nemoguće je prognozirati presudu Karadžiću

GORAN PETRONIJEVIĆ PRED IZRICANJE PRESUDE: Radovan Karadžić može da očekuje sve osim pravde

ČOVEK SA HILJADU LICA: Radovan Karadžić

LUKA KARADŽIĆ: Pravedna je samo oslobađajuća presuda

ISPOVEST, SONJA KARADŽIĆ 1.DEO: Kako su Milošević i Cimerman označili početak rata u Bosni

ISPOVEST, SONJA KARADŽIĆ 2.DEO: Amerikanci su Radovanu nudili 5 miliona dolara i advokate O Džej Simpsona!

Karadžiću preti doživotna robija

TRGOVCI I UCENJENE GLAVE!

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar