Vesti
30.03.2022. 16:10
Beta

"Iz očaja"

Za četri meseca 200.000 građana zatražilo da napusti Kosovo

Kosovo
Izvor: Shutterstock

Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova (DPK) Abeljard Tahiri izjavio je da je broj građana koji danas traže vize u stranim ambasadama u nameri da napuste Kosovo alarmantan i jasan pokazatelj velikog razočaranja i očaja zbog vlade Aljbina Kurtija.

Tahiri je rekao da su samo u poslednja četiri meseca 199.783 građanina zatražila da napuste Kosovo čekajući vize u stranim ambasadama, i da je to oko 11 odsto od ukupnog broja stanovnika, prenose kosovski mediji.

"Ovi građani više ne vide nikakvu nadu na horizontu osim odlaska, jer im je nadu ukrala sila koja je davala obećanja, a koja nema sposobnost, ideje i plan, niti posvećenost razvoju Kosova", rekao je Tahiri.
 

Prema rečima šefa poslanika DPK, trend napuštanja Kosova koji se nastavlja s velikim brojem zahteva za vizu je katastrofa za Kosovo.

"Tretman lekara, specijalista i medicinskih sestara, nastavnika, policajaca i državnih službenika tako što se prema njima postupa milostinjom, a ne stvaranjem najboljih uslova za rad i adekvatnom naknadom, dok, s druge strane, bez ikakvog socijalnog dijaloga, bez vizija ulaganja i nepostojanje plana za mlade ljude koji studiraju samo su neki od faktora koji doprinose ovoj katastrofi", rekao je Tahiri.

Takvo stanje je uslovilo to da veliki broj građana napušta Kosovo, ocenio je Tahiri.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nova kosovska ucena
Kosovo, Priština

Priština

26.03.2022. 21:00

Nova kosovska ucena

Priština očekuje da je Beograd moli kako bi dozvolili da se na Kosovu organizuje glasanje Srba na predstojećim parlamentarnim i predsedničkim izborima, čime bismo indirektno priznali i kosovsku nezavisnost
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
20°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve